www.sienaballooning.com

Kolla in www.sienaballooning.com  uppdateras löpande under veckan, och är snart klar!
Tack Tomas!


Sardinien


  


Inget speciellt

Flygning idag, jippi!! Stefano ringde igår kväll och meddelade att vi hade två passagerare i Tavarnelle, där han bor, för de hade redan en flygning bokad, så vi var två ballonger som startade kl halv åtta i morse. Det är tyvärr en timma att köra dit så vi hade klockan på 4.45.. Lite tungt, men med tanke på att frukosten var klar vid strax efter tio och hela dagen kvar, med 30-gradig värme, så klagar vi inte!


En riktigt varm och skön soldag blev det. Stannade hos Stefano och Gianna till ett-tiden, satt i solen och mös, fantastiskt!


Försöker igen få ordning på jäkla internet men jag har en känsla av att det blir baren ikväll med, så ni får läsa detta... =(


Sardinien är bokat för nästa helg, fick färjebiljetten igår, hoppas på bättre väder den här gången bara.


Ja, det var nog allt nytt för den här gången tror jag..


Jo, vi är på jakt efter några som vill komma ner till ballongmöte i juni, 12-14 juni, här i toscana. Kommer fyra stycken blir det en kostnad på 60€ per person, för dubbelrum och mat. Någon flygning kan ni nog räkna med också, fast även lite tid i bilen med mig om vi får några passagerare =) om någon är sugen så maila eller ring! Vore sååå roligt om ni kom ner!! Vi tänkte att det är ju billigare att flyga torsdag-måndag, så första natten hos oss med lite gott vin och pasta och sen avsluta på samma vis. Hör av er, vi saknar er!


Internet

Har nu varit i Siena och kopt internet, Vodafone via USB. Funkar det da? Neeeej....
Helt kass, har uppkoppling, sager att det ar utmarkt forbindelse, men ingenting funkar... Lyckas ladda ner mailen, men det ar typ allt, kommer inte in pa bloggen, facebook eller banken, det tar for lang tid sa det blir "time out"
Sa ledsen jag blir.. Sa nu sitter jag har pa sportbaren igen... Inga bilder far ni se heller... En annan gang, ska jobba pa det.
Sa, vill ni maila oss, sluta anvand yahoo eller hotmail, anvand [email protected] for det ar bara den jag har daglig koll pa...

Ville bara avreagera mig lite, nu ska jag ga hem igen och fortsatta med tvatten... =)

Kram pa er

Sardinien uppdrag 1

Sardinien var lika vackert som alla beskrivit för oss. Det var berg med mängder av träd i olika gröna nyanser och blommor i alla färger man kan tänka sig. När vi kommit av båten, 2 timmar försenade, hade vi en körning på 4 timmar framför oss, ner till södra kusten. Vi bodde mitt i en stad som heter Iglesias, och där upp i skogen bland bergen skulle vi ta upp ballongen på söndagen. Det var skogsförvaltningen som hade ett påkostat event för alla bybor runt omkring, översatt på svenska kallades det "Öppen skog" och var som en friluftsdag för familjer. Vi fick upp ballongen på morgonen men då var det givetvis inte så mycket folk. Kanske 15-20 personer fick flyga förankrat innan blåsten tog i och vi var tvungna att ta ner. Sen hade vi en dag i solen, i jättemysig miljö, men tyvärr höll blåsten i sig och vid fem när vi skulle ha tagit upp ballongen igen hade vi en stor publik som satt runt om och väntade. Väntade gjorde vi med, så länge det gick, men vinden avtog aldrig. Vi gjorde ett försök att ta upp ballongen men fick avbryta, det var för blåsigt. Tropo vento, jag tror jag sa det 50 ggr till olika människor som kom och frågade varför vi inte tog upp ballongen. Väldigt trevliga människor för övrigt, otroligt vänliga och pratsamma. Många tyckte det var trist att vi inte fick upp ballongen och de väntade i timmar, men lovade att vara på plats om två veckor när vi kommer tillbaka.


På båten tillbaka till fastlandet träffade vi ett gäng svenskar som varit på enduro-VM i samma stad som vi var i. Världen är bra liten ibland. Vi fick lite sällskap över några öl på båten och det var väldigt trevligt. Inte så ofta man träffar på svenskar här, så det var uppskattat. Fick lite inblick i hur endurovärlden fungerar dessutom!


Nu jobbar vi för fullt med hemsidan, tack vare Tomas så kanske den kan vara upp and running nàsta vecka, med bokningsformulär och allt. Hoppas det kan sätta fart på bokningarna. Det är lite tunt på den fronten just nu tyvärr.

Annars har vi i stort sätt sommarväder varje dag. Just nu lite blåsigt, men annars runt 20 grader i skuggan och ganska skönt. Vi mår bra och allt rullar sakta men säkert framåt. Vi träffar många trevliga och vänliga människor och vi trivs väldigt bra i vår lilla by.


Kjell 30 år

Igår fyllde älsklingen 30 år. Det blev inte riktigt den festen han ville ha men TACK mormor, tack vare dig kunde jag ge honom lite svenskt godis i alla fall! Och tack mamma för receptet på tårta, det blev en sådan oxå, och den blev god, trots att jag än idag inte vet om det var bakpulver eller något annat jag hade i smeten! Det är inte så lätt att hitta saker i det här landet...
Men hur som helst så åkte vi till Grosseto på kvällen och gick på stranden, åt på en jättemysig liten restaurang och hade en jättefin dag.

I övrigt har vi flygit lite och annars inte haft så mycket mer för oss än att åka runt i området och titta på alla fina byar och städer. Området är otroligt vackert och vart man än tittar ser det ut som på ett vykort.

Här kommer lite bilder som jag inte kunnat publicera tidigare.

       
       

Sightseeing och flygning

Hej hej, for er som inte messat eller ringt sa kan jag meddela att vi inte markt av jordskalvet och vi ar inte drabbade, sa vet ni det.

I gar var vi pa sightseeing soder om Siena, helt fantastiskt landskap, jag har massor med bilder, men de kan jag tyvarr inte lagga upp pa den har datorn, sa jag gor det sa snart jag kan. Vi hittade massor av sma sota byar, fler heta kallor, (de ar verkligen varma, 52 grader vid ytan) Vi var ute och for hela dagen, sa helt plotsligt ringer Stefano, Flygning i morgon!
En grupp, eller familj rattare sagt, pa 10 personer ville flyga, sa vi var tre ballonger som startade i morse vid sjutiden. Allt gick jattebra och vi har dessutom hittat ett gas-stalle sa vi kan tanka i Siena och inte aka 5 mil till Stefano, valdigt skont.
Helt klara klockan 12, hela dagen kvar, jag kan latt lara mig leva det har livet! =)
Bilder pa ballonger kan man ju inte fa nog av, sa det kommer det med, om nagra dagar kanske... =)

Kram pa er!

Helgen

Vi har haft sommarväder hela helgen, har blivit några timmar i t-shirt faktiskt.

 

Vi har vandrat i byn, ätit massor med pasta, gjort rent trappen till huset och pysslat med allt möjligt.

  FÖRE TVÄTT          EFTER TVÄTT
     

Jag fick även möjlighet att se min fösta fotbollsmatch i Italien igår. Tog en promenad till planen här i byn och den låg helt fantastiskt med världens utsikt. Det var en fantastisk upplevelse, precis som det ska vara i Italien. Mycket gap och skrik, ni som känner mig och vet hur jag låter på en fotbollsplan, det är ingenting i jämförelse. Casciano (vår by) låg under när det var 5 min kvar, men fick en straff, oj vilket liv det blev, utjämnat till 3-3 och då började tjaffset, 3 röda kort inom 3 minuter och i slutsekunderna gör Casciano 4-3. Jublet exploderade och alla blev helt galna. Det var väldigt trevligt att sitta där i solen och bara observera och jag smålog hela eftermiddagen!


Vi är hos Stefano nu igen eftersom bromsarna till bilen har kommit ,som snälla snälla Jonas har skickat. Kjell håller på att byta dom nu, håller tummarna för att det går bra!


Vackert vader

Sa sitter vi har pa en liten bar i byn och hr hittat internet. Givetvis har de inte "nya word" sa texten jag skrivit och tagit med pa USB kan jag naturligtvis inte lagg in, sa det far bli lite kortistllet.
Vi har varit pa upptaktsfard i det fina vadret, till en liten camping som ligger nagra hundra meter bort, dar det finns en pool och sma stugor man kan hyra for ca 350 euro i veckan for tva personer. Ett alterntiv om ni vill komma ner och bo lite pa landet. Sen har vi delat ut massor med broschyrer pa hotell och barer, varit hos en liten olivoljefarm och kòpte 0.5l olja for 4 euro. Haha, jag ville nastan ge henne det dubbla!

Ett nytt nyhetsbrev ar utskickat medextrapriser under pasken, sa vi hoppas vi kan fa en flygning snart...

Har kommer lite bilder pa hur det ser ut i lilla byn samt pa blommorna som planterades idag!











Slutet på mars

Söndag

Allt hade gått bra under flygningen med Robert, Kjell var hemma vid åtta-tiden och jag hade pastan klar. Efter en mysig middag och lite vin somnade vi och sov för första gången på länge tills vi vaknade, utan att ställa klocka. Väldigt skönt..

Efter att ha pulat och fixat lite begav vi oss iväg till Stefano, som haft en flygning på morgonen, i väldigt kraftiga vindar, så han hade bränt hål i ballongen... Jag kunde sitta med internet ett par timmar och han lagade hålet. Vi stannade på middag då Angela och Marco skulle komma och grilla, de är väldigt trevliga människor, vi har träffat dom flera gånger, så det var itne så mycket att diskutera. Efter lasagne, grillad stek över öppen eld, potatis och till slut fruktsallad, rullade vi hemmåt vid elvatiden.

Idag händer inte så mycket alls, Kjell pular med brännaren, det regnar ute, jag lyssnar på Van Morrison av någon anledning, det en slö-söndag helt enkelt. Ska ta och gå till lokala butiken och handla lite mat till kvällen, det är det stora uppdraget för dagen!

     


Måndag

Vi startade vid niotiden och åkte för att leta efter Volvo i Siena. Det tog en stund, men när vi väl kommit fram agerade dom idioter, så vi åkte därifrån utan både motorolja och nya bromsklossar. Båda behövs verkligen, men det var omöjligt. De ville ha legitimation, de ville ta betalt för att lossa däcken och se "vilken typ" av bromsklossar som behövdes, de ville ha 22 euro för 1 liter olja. Vi åkte därifrån... Mötte upp Stefano vid porto Tufi, träffade en av ägarna och presenterade oss. Så ni vet där hemma så jobbar vi på att få ett bra pris på det Bed and Breakfast som ligger där vi har startfältet. Ordinariepris för ett dubbelrum är 90 euro, men vi kan nog få ner det lite hoppas vi.

Stefano och Kjell åkte till gasbolaget för att försöka få till en deal så vi kan tanka gas någonstans nära, sedan skulle de åka vidare till Volvo och Stefano ville ge dom en utskällning. Jag återkommer till hur det slutade när jag fått hela historien.

Jag åkte till lite butiken och småhandlade lite. Det är svårt att handla mat här, idéerna flödar inte direkt, svårt när man inte vet vad saker heter, glömmer alltid att ta med lexikon till butiken.. Ikväll blir det ett försök till lasagne i alla fall. Har ingen aning om det är blandfärs, köttfärs eller något annat jag köpt, men det blir nog bra! Har hittat en jättemysig butik som har massor med billiga saker, så som ljus, porslin och annat krimskrams, så jag spenderade lite tid där. Kjell skulle få lift tillbaka med Stefano så jag slipper hämta honom idag. Funderar starkt på att ta en öl och sätta mig ute i solen nu, det är över 20 grader och t-shirt idag.

Träffade en trevlig dam inne på matbutiken idag. Jag frågade om hon ville gå före då hon bara hade bananer och jag hade en hel vagn, hon tackade glatt och frågade vad jag gjorde här. Jag berättade om ballongeriet och hn blev jätteglad. Hon avslutade samtalet med, "-du förlorade 5 minuter på att låta mig gå före, men du vann en kund"

Så skrattade hon, lovade att ringa, och gick iväg med sina bananer!


Tisdag

Regn, regn, regn... Även i Italien regnar det ibland. Just idag öser det ner. Hur trist som helst, men det är inte mycket att göra åt det.

Vi har fortfarande inte lyckats lösa internetfrågan. Vi var och kollade upp det idag, 200 euro ska de ha för ett USB-modem. Sen är det billigare, 30 euro i månaden och då har vi 100 timmar varje månad. Det är ju helt okej, men att köpa ett modem för över 2000 kr känns ju lite sådär.. Det får vänta lite, med andra ord, men det är lite frustrerande att inte kunna kolla mail, uppdatera bloggen, hålla koll på nyheterna mm. Ska ge mig ut i morgon och leta efter något hotell eller liknande som kan ha en uppkoppling.


RSS 2.0