Ännu en helg har passerat

Fullt ös har det varit hela helgen för lilla familjen, vi inledde fredagen med att köra pappa till jobbet så vi fick ha bilen för oss själva en dag. Handlade lite blommor och lryddor på Blomsterlandet, fortsatte till Bauhaus och köpte lite olja till utemöblerna och avslutade med en sväng på Babyland innan vi åkte till Linda och hälsade på en snabbis på Lekhuset.
Sen full fart hem, planterade inköpen i balkonglådor, målade möblerna ännu en gång med olja, de krävde 4-5 strykningar totalt men fina blev de! Sen slängde vi ihop lite middag lagom till pappa kom hem med en flaska vin och det blev lite fredagsmys i soffan.
Uppe med tuppen kl 8 på lördagsmorgonen och började med att skrubba kaklet i köket, städa alla skåpen samt kylskåpet. Öste på och städade klädkammaren, badrummet och svslutade med alla golven. Det behövdes och jädrans va fint det blev!
Söndagen inleddes med lite sovmorgon för min del, Kjell och Emma gick upp vid halv nio men jag fick sova två timmar till, väldigt uppskattad morsdagpresent! Sen blev det en sväng till apoteket och inköp av näsdroppar och nässug till stackars älsklingens täppta näsa. Hon grymtar så ibland att jag tror att hon inte får någon luft alls, men nu hoppas jag det ska bli bra.
Sen full fart till Alunda utanför Uppsala där Kjelle hade hittat en motorcykel han ville ha. Affär blev det och en lykligare liten pojke var länge sen jag såg. Mycket nöjd åkte han hem mot Stockholm och flygning ikväll medans vi fortsatte ut till Heby och stannar en natt eller två hos mormor och morfar. Det ska ju bli fint väder så det är ju bara att passa på!

MVG till stora tjejen

Vi har inte haft tid att uppdatera på länge nu, men det är för att det händer så jäkla mycket hela tiden. I fredags packade vi väskorna och tog tåget till Heby igen, det är ju så fantastiskt skönt att vara där när det är sommar och fint väder. Emma kan ligga ute i vagnen och sova, inget bök när man ska på promenad, många som vill hålla, leka och gosa osv. Den här gången kom morbror Johan och hälsade på och de fann varandra direkt. Emma tyckte det var jätteroligt att leka med honom. Hon har fått för sig att hon inte ska lära sig sitta först, utan att stå. Det är jättekul att stå i allas knä, ligga är nu helt pasé, skittråkigt lixom!
Vi gick på fotboll på lördagen och promenerade flera timmar, vi grillade, spelade kort, såg flera filmer och hade det allmänt väldigt väldigt bra! Tant Carolina och Hans kom och hälsade på och visade upp lilla putmagen också, vi längtar efter att få en liten lekkompis där!
Vi kom hem med tåget igen i måndags, till kaoset. Kjell lovade att fixa balkongen under helgen, men var inte klar på långa vägar. Kom inte ens in med vagnen, möbler, maskiner och grejer överallt, så tisdagens projekt blev att fixa klart. Jag har oljat allt två gånger nu, men behöver iväg och köpa mera olja, törstiga möbler, men det blir nog vi klara med idag, mattan kom ut i alla fall så snart kan jag nog börja plantera och göra mysigt där ute, bara inte sommaren hinner ta slut....
Vi hann med en snabbfika hos farmor och farfar samt en kort sväng på IKEA för att hämta lite priser på köksluckor också.
I morse var vi på BVC på 2-månaderskontroll och Emma passerade med MVG i alla ämnen. 6030 gram och 60 cm lång. Jag tycker att hon är lite tung, men eftersom jag helammar så är det fullt normalt tydligen, hon mår ju bra så det stämmer säkert. Väldigt tidig med att kunna lyfta huvudet så högt och dessutom rulla från mage till rygg, mycket beröm från doktorn där. Fina höfter, följer med ögonen och skrattar med hela ansiktet. Hon visade givetvis hela registret så doktorn blev charmad till tusen =)
Nu är det tvättstuga och röjning på schemat, som sagt, full fart hela dagarna, det är ingen semester att vara ledig, om det var någon som trodde det!

Sol och värme

Tänk så bra allt blir bara solen kommer fram, man blir glad och allt känns så mycket lättare. Sen är det ju synd att man inte kan sitta och sola några längre stunder, men det går ju bra att promenera oxå, då blir lillgrodan lite glad oxå. Hon trivs ganska bra i vagnen och tycker det är helt okej att vara ute, men det har varit lite kinkigt igår och idag, tror det är för att det varit lite för varmt. Vår lägenhet har haft 25 grader inne, så det blev lite svettigt ett tag igår, då tog vi fram en klänning och hade bara ben, då blev det mycket bättre.
Ganska söt blev hon å i rosa klänning!
Stor börjar hon bli min lilla prinsessa, har inte mätt och vägt på flera veckor nu, men igår fick jag städa garderoben och plocka ut alla kläder under stl 62, de är för smått nu. Hon skrattar och ler, sitter i babysittern och gungar och tittar ut genom fönstret och filosoferar och två gånger har hon nu vänt sig från mage till rygg!
Idag står inte så mycket på schemat, kanske baka något till eftermiddagsfikat då farmor och farfar kommer och hälsar på. Tvätta lite, trots att mormor körde mååånga maskiner åt oss i helgen som var så är korgen full igen...
I morgon däremot ska vi in till stan och träffa moster på eftermiddagen, tänkte åka in lite tidigare och handla lite smått, längesen jag gick på stan nu... Kul!
Nu vaknar tjejen här bredvid, slut på rasten!

Back in town

Så var vi tillbaka i stan igen, vilken skön vecka vi haft, jag och lillgrodan. 6 dagar blev det i Heby, flera långa promenader, grill, sol, Hårsbäcksdalen, en shoppingsväng i Uppsala, träffat Saga och Satu, vin i trädgården  och massa annat.
Oj så bra vi haft det, god mat, tvätten tvättad, massa lek och bus för Emma, oj vad det händer mycket på en vecka. Hon skrattar, flinar, följer blicken och ser mycket mer än tidigare. Att bada är det bästa på hela dagen, då plaskar och stänker hon ner allt i närheten.
Hon sover otroligt bra i vagnen vilket jag är så glad över, bara det skumpar lite så slocknar hon direkt. Fortfarande lika snäll med andra ord!
Nu hoppas vi bara att det fina vädret håller i sig så vi kan fortsätta med de långa promenaderna, det ser ju väldigt lovande ut för veckan. Det blev flygning igår och det ser ut att kunna bli det ett par dagar till framöver och det är ju ett bra tecken!
Sommaren kommer smygande, jag kom i mina capri-jeans som jag hade i Italien (innan jag hade mage) vilket är sjukt skönt, ungarna som leker nedanför balkongen har inte tjocka overaller längre, trädet utanför balkongen är grönt och tar bort all insyn, det börjar arta sig med andra ord.
Nu ska jag slipa lite på balkongmöblerna innan skrutt vaknar, då blir det promenad till "Torpet" och en fika där.

Några semesterdagar i Heby

De närmsta dagarna kommer jag och Emma att spendera hos mormor och morfar i Heby. Vi blev upphämtade och fick åka med morfar hem hit idag och blir nog kvar i alla fall några dagar. Kjell jobbar ytterligare tre nätter i taxibilen så då passar vi på att rymma. Lill-grodan ligger nu och sover i sin säng efter att ha badat och jag är oxå på väg i säng snart. I morse var vi upp med tuppen redan klockan 5 men det har Emma snart sovit ikapp, bara jag kvar... Hon blir större och större, växer så det knakar, och hon fyrade av några riktiga leenden ikväll, mitt lilla charmtroll.
I morgon står lunch på schemat, hos gammelmormor, eller mormorsmor kanske låter bättre. Blir en riktig långpromenad med andra ord, ut på landet! Sen är det inte så mycket mer planerat, lite tid i solen förhoppningsvis, om den behagar titta fram. Hemfärden har vi inte bestämt ännu, är här på obestämt tid, eller tills mannen kallar hem oss!

Nu är det helg igen!

Ännu en vecka har bara försvunnit, men lite rikare är vi alla på minnen och upplevelser från dessa dagar. Nä, så här djup ska jag inte vara, tänkte bara skriva några rader nu medan lill-grodan sover. Och på tal om groda så såg hon precis ut som en igår kväll när vi premiärbadade i nya badbaljan, hon hade så mycket plats så hon sprattlade och stänkte vatten över hela mig, det var jätteroligt att simma! =)
Lite annat fick vi nhandlat oxå, skrutt fick en massa kläder, mamma fick en massa skor och lite annat småkrafs som behövdes.
Idag har vi tvätt på schemat, sen baka fler hallonmuffins och ta med dom till farmor och farfar på en fika. Vi måste rymma från lägenheten en stund så Kjell får sova. Han har jobbat natt på Taxi och kom hem kl 7 i morse och går på kl 19 ikväll igen. Lite ensamt blir det när Emma har somnat men det gick bra igår i alla fall. Kvällen tänkte vi fördriva med fotboll i Bagarmossen. Det ligger här intill Skarpnäck och Hebys herrar ska spela ikväll. Det var många år sedan jag som dom spela så det kanske blir kul, det är något att göra i alla fall! Det är ju fredag och då måste man få vara upp lite längre enligt mormor, fredagsmys!

Listan är lång imorgon

I morgon har jag en jättelång att-göra-lista då Emma och jag har bilen för första gången den här veckan. Vi ska shoppa massor! Emma behöver en massa nya kläder, vi ska till Clas Ohlson och Jysk samt till Ikea och köpa badbalja, handfatet är för litet för min stora tjej nu! Sen blir det lite kryddor och jord på Plantagen och till sist behöver kylskåpet fyllas på. Ojoj, undrar om allt får plats i bilen! Kanske inte behöver göra allt på en dag, vi får se vilket humör lill-grodan är på, kanske funkar ingenting, kanske hinner vi med allt.
Hemma måste vi vara vid fyratiden för OM det blir flygning så måste Kjell iväg till Upp & Ner. Kul det är att säsongen är igång igen, alla dessa OM. OM det inte blir flygning kan vi komma, OM det inte blir flygning kan vi göra det, OM det inte blir flygning kan vi åka osv. Härligt!
Idag har vi inte gjort så mycket, en viss dam ville inte sova natten som var så det blev många vakna timmar. Har gått lite som i dvala idag, hann med att göra en köttfärspaj och en äppelkaka på förmiddagen, en snabb promenad på eftermiddagen på en halvtimma och sen var det helt plötsligt kväller och här är vi nu.
Dagarna går fort!

Promenad till Torpet

Igår hade vi en jättefin dag, hann göra massor, tvätta, stryka, baka, laga mat osv och lill-grodan sov så fint i vagnen. Sen när vi myst lite i soffan framför TVn och det var dax för läggning så var det kört... I tre timmar sprang jag mellan soffan och hennes säng, varje gång jag lämnade rummet spottade hon ut nappen och började gnälla. Mycket frustrerande eftersom Kjell flög årets första flygning så blev det väldigt jobbigt efter ett tag att vara ensam. Slutade med att när Kjell kom hem strax efter elva la han henne i vår säng, och då somnade hon... Vet inte om det var av utmattning eller om hon bara inte trivdes i sin egen...  Suck!
Idag har dagen börjat lika bra, hann röja lite på morgonen då hon sov fram till 9.00. Klockan 11 gick vi ut på promenad och siktade på kolonistugorna i Orhem. Det är jättesöta stugor på 26 kvm med en liten trädgård till, jag önskar jag hade en sån, de är jättefina! Efter 30 minuter ungefär, mitt ute i skogen typ, fanns ett litet fik, Torpet, som låg mitt i solen, där parkerade jag med en kaffe och bok en stund. Mycket trevligt! Det ska vi göra fler gånger, helt lagom och det är ju så mycket roligare att gå om man vet att något väntar vid slutet av den låånga backen upp.
www.torpetorhem.se
Nu sover lill-grodan på balkongen igen så jag ska nog ta och göra nått vettigt en stund. I morgon ska vi utforska bussen till Farsta centrum tror jag. Fick brev på posten om att mitt körkort måste förnyas så ett foto måste införskaffas. I 10 år har jag haft körkort med andra ord... Vart tog de åren vägen!! Känns som igår...  =)

Valborg

Börjar med torsdag, då stod BVC på schemat. Stor tjej börjar vi få, 5 030 g och 58 cm lång, kurvan går spikrakt uppåt, inte för mycket men vi ska försöka dra ut lite på matningarna, bättre med tre timmar emellan varje gång, även då det inte är så lätt varje gång.
På fredagen var det jättefint väder och jag satt här och övervägde, Emma var pipig för magen gjorde ont, Kjell jobbade sin tredje dag med taxi och skulle förmodligen vara jättetrött på kvällen samt villa sova länge på lördagen och jag ville till Heby för att få lite avlastning samt att jag var väldigt pysselsugen. Det betyder kratta lite, måla lite, plantera lite osv. Jag saknar en trädgård så fantastiskt mycket. Vill inte ha nått stort, med att bara kunna gå barfota i gräset på sommaren, att få plantera lite, att kunna ställa vagnen i skuggan och sitta med en bok i solen osv. Allt detta blev det i Heby, förutom det där med barfota, det väntar vi ett tag med.
Vi tog först tunnelbanan till centralen, sen tåg till Uppsala för att där byta till tåget till Heby. 2,5 timme tog det, inte särskilt farligt, det ka vi göra fler gånger. Emma tyckte om att tåga, sov hela vägen och vaknade först när det var en kvart kvar.
Hon trivs fantastiskt bra när vi kommer ut på landet, hon hade inga problem att anpassa sig till den nya matningstiden med tre timmar emellan, vi fick till och med peta på henne för att hon skulle vakna! Hon skrattar, gör miner, sitter och pratar i babysittern och är hur snäll som helst.
På lördagen började pysslet i trädgården med att göra rent fontänen och sen rullade dagen bara på med det ena och andra. Mormor var barnvakt men hade inte så mycket att göra, Emma bara sov, med de gjorde muffins till fikat som var så goda så de ska vi baka här i veckan.
Kjell kom på eftermiddagen och då tände vi grillen. Några få regndroppar kom på kvällen men annars hade vi jättefint väder, speciellt på söndagen, då fortsatte pysslet lite, tills vi var tvungna att åka hemåt.
Tack för en trevlig helg
Vi bjuder nu på första bilden på vår älskling!

RSS 2.0