Kolla in!

http://www.alltomresor.se/jorden_runt/2007/0709-1/index.xml


Snabb uppdatering

Det är för varmt och kladdigt för att sitta här med datorn så det blir bara en snabb uppdatering idag.
Vi har haft mellan 30-40 grader i 5-6 veckor nu, det är olidligt, går inte att göra någonting, jättefrustrerande att komma ut ut duschen och vara svettig igen efter 5 minuter, att inte kunna göra någonting mellan 11 på förmiddagen och 18 på kvällen, att det inte är ett dugg svalare inomhus trots hur många fläktar som helst osv.
Jag vet att man inte ska klaga på värmen, men det här är bara fööör mycket!

Kjells föräldrar har varit här i några dagar och blev nog lite lätt chockade av värmen, men vi flög i alla fall på onsdagmorgonen och på torsdagen efter flygningen åkte vi till havet och låg i vattnet hela eftermiddagen.
Lite sightseeing blev det oxå till Multepulciano där de har en massa vinprovningar och några andra småbyar runt om kring, men så mycket mer varken orkade vi eller hann!

Vi har nu flugit sju dagar i rad och är ganska trötta efter att gå upp vid fem varje morgon, men vi njuter just nu av två lediga dagar och förhoppningsvis kommer det lite regn i helgen, vi HOPPAS verkligen på det, hur sjukt det än låter!
Sen säger de att temperaturen ska sjunka lite, ner mot 25-30 istället, det ser vi fram emot i alla fall, känns lite mer normalt. Missförstå mig inte, jag älskar värmen och det gör Kjell med, men med måtta.

Vinterplanerna smids för fullt, vi har fortfarande några alternativ som vi väntar på svar från, i andra länder än Italien, men det enda som är spikat ännu är att vi lämnar Italien och kommer upp till Sverige i mitten på oktober, men vi vet inte hur länge vi stannar och vart vi tar vägen efter det. Tillbaka i Italien ska vi vara i slutet på April då säsongen kör igång igen, men däremellan... Någon som har nått kul erbjudande!?? Haha, nä, men det löser sig nog, vi har ju lite tid på oss förtfarande att komma på nått.

Kram på er så länge!

Brännartrubbel resulterade i långresa

Brännaren gick sönder i torsdags, den ena av två kanske jag ska tillägga, ingen krasch eller nått sånt, men efter flygningen vad den tvungen att lagas på något vis, ett alternativ vi hade var att åka till Mr Bonanno, även kallad "Burnerman" som finns några mil söder om Turin. Det är mannen som har skapat och byggt brännaren från början, ett litet geni med andra ord, och en jätteduktig pilot dessutom. Vi ringde dit och han sa, kom direkt så är den klar i morgon.
Jag slog in på TomTom hur långt vi hade att åka, 48 mil och 5,5 timma.
Det är inget du vill åka fram och tillbaka två gånger så vi bestämde att vi måste stanna över natten, så varför inte göra en minisemester och åka över till Frankrike när vi ändå är så nära?!

Så blev det, kom upp till Bonanno, lämnade av brännaren och fortsatte mot monaco. Kom över gränsen och såg kusten frammåt åttatiden, otroligt med alla ljus och lampor!
Hela förmiddagen på fredagen gick vi och tittade på bilar, har aldrig sett så många exklusiva bilar i hela mitt liv, det var löjligt! Vi såg kasinot, stranden och gick flera mil kändes det som!
Efter lunch rullade vi norrut genom Frankrike och landsbyggden, mycket berg och slingervägar, frammåt eftermiddagen hittade vi ett hotell i en liten by där vi checkade in. Åt jättefin middag på kvällen och hade det jättebra!

Vi vaknade till bildörrar som smällde, folk och röster, skrammel och oljud. När vi kom ut efter frukost för att gå en prommenad såg vi att det var någon typ av marknad, men när vi kom närmre såg vi att det var antika saker, det var mer som en loppis, eller bazar typ.
Jättecharmigt, det prutades hejvilt och vi fick med oss några småsaker + en jättestor ljusstake som skulle passa i en kyrka! Jätteläcker!

Efter att ha gått hela dagen så blev det en fin middag igen, priserna var betydligt bättre här än i Monaco... Sov en natt till på hotellet och på söndagen åkte vi över bergen mot Italien igen. Det var den värsta vägen jag någonsin åkt, mådde illa i flera timmar, vi åkte 15 mil på 3,5 timma eller nått sånt, helt sjukt...

Många timmar i bilen blev det, men vi hade sjukt roligt och gjorde allt spontant, som det ska vara på semester, så det var jätteskoj. Nu är brännaren hel och fin igen!

Igår, måndag kom Roffe och Eva, och ännu har vi inte hunnit göra så mycket, de är mest chockade över värmen. Ska väl gå ner på marknaden en stund nu och köpa lite frukt och grönt, sånt nyttigt. I morgon ska de få flyga och sen ska vi på middag hos Robert. Alltid lika trevligt!

Over and out!

           

Bilder

Taket som grabbarna kämpade med, blev jättebra!



Ett slott på en kulle



Glada passagerare efter en dragglandning i uppförsbacke, i 12 knop.



Ballongen fick åka traktor upp för backen!



Lågflygning över vinodlingarna




Gubbar och tuff flygning..

Vi börjar med att berätta om våra sköna gubbar som alltid sitter på baren här nedanför. Vår port är precis bredvid en uteservering där gubbarna gillar att sitta och spela kort, läsa tidningen, ibland sova lite med hakan på bröstet osv.
Vi var lite stressade igår och kom hem lite sent efter att ha varit och kollat runt i området på fina hus, B&Bs mm, och vi parkerade lite slarvigt här utanför eftersom vi bara skulle upp i 10 minuter för att byta om och sen iväg på middag i Montisi.
Vi hann bara vara inne i tre minuter innan det ringer på porttelefonen och en italiensk gubbe börjar prata. Kjell sprang ner och gubban ropar, polizai, biglietto och pekar mot polisbilen som precis parkerat på torget. Han ville alltså varna för att vi skulle få böter där vi stog felparkerade!
Så jäkla gulligt!
Så många andra hade suttit där och garvat och tänkt, jäkla turister, nu får de böter, hehe.. Men inte här, sä otroligt charmigt!
Middagen i Montisi var hos ett amerikanskt par, alltså inte genom Robert och Liz, de var inte ens där, så det var riktigt roligt att göra något som inte var med dom. Vanligtvis känns det som att vi är deras "bihang", men inte den här gången. Vi åt massor med mat i deras trädgård som var fantastiskt vacker, tror vi var 10 pers totalt, jättemysigt!

Morgonens flygning måste jag ju berätta om oxå... Ingen kul historia alls, men i alla fall. Började med att Kjell flög iväg och ropade ner på radion att han hade 17 knop så jag måste skynda mig iväg från Robert för det går "ganska fort"
När jag kom upp från "gropen" där vi startar ifrån ser jag honom knappt, det gick nu i 24 knop. Jag jagar efter, kör hur långt som helst, men det känns bara som att han försvinner längre och längre bort. Efter en timma försöker han landa, men missar då det blåser 20 knop och han är ganska nära bergen nu. Jag kommer inte ifatt, kringelikrok vägar, ser honom inte, radion funkar "sådär" när det är höga berg imellan, jäkla skit, jag kör och kör och kör, men kan inte hitta honom, han stiger för att flyga över bergen, hittar ingenstans att landa innan, 35 knop över berget, uj uj, det är fort...
Jag måste köra ruuuunt berget och det tar tid...
När de väl landar, hos en bonde, draggar de 15meter i 12 knop, alla oskadda och okej, men de får låta bonden köra upp både dom själva och ballongen i skopan på traktorn! Ujuj, sen får de vänta i 45 minuter innan jag hittar på dom och äntligen kan de få lite skumpa och frukost.
Jag var mest skakis, stressad och uppjagad så jag satt mest och frustade, 3 timmars körning, utan att stanna eller kliva ur bilen! När vi väl var packade och klara, hade vi nästan 2 timmar tillbaka till Roberts hus...
Passagerarna var nöjda, men det blev en lååång förmiddag!!



Bilder



(Ovan) Konsert på torget, vi sitter på takterassen och tittar medans alla andra får trängas =)

(Nedan) utflykt till San Giminiani, många torn och gamla byggnader, men väldigt mycket turister, fick krupp efter ett tag!



(Nedan) Marknad på tisdagar, massor med stånd, här köper man allt man behöver, köksartiklar, badrumsgrejer, kött, fisk, grönsaker, blommor, kläder mm. Bilden är tagen från takterassen så klart  =)


RSS 2.0