Update

Ännu en vecka har vi spenderat i Heby med blandat väder, mycket lek och stoj, god mat, spelkvällar, korvgrillning och en massa mera.
Men vi börjar med uppdatering från BVC, i måndags var vi där, 8 kg tung och 65 cm lång. För att vara 4 månader är hon en stor, fin och välmående tjej. Gladare, snällare och mysigare får man leta efter! Hon kan fortfarande inte skrika, ligger och myser för sig själv i vagnen efter att hon vaknat, väldigt sällan ledsen, älskar att äta mat. Vi har provat majs & potatis, morot, gröt med katrinplommon och igår lite mosad banan. Hon slukar allt, hugger efter skeden, allt är bara sååå gott! Hon gillar att gosa in sig i halsen när man bär henne och pratar glatt med allt och alla.
Ikväll väntar vi på bästaste tant Carolina och Hans, grillning står på schemat och lite spel skulle jag tro. något glas vin slinker nog ner oxå, inte för "tjockisen" så klart, men för oss andra =)
Vi sågs faktiskt igår oxå, åkte en sväng till Thun´s utanför Uppsala, shoppade en massa kläder till Emma och lite annat smått och gott. Kul liten utflykt i regnet. Vi har inte alls fått samma mängder som i Sthlm, men några stänk har det kommit här med, inte idag dock, vi får väl se om vi klarar oss ikväll eller om vi får grilla under paraply!
Nehe, ska återgå till min ljudbok medan skruttan sover, snart är det full fart igen!

Emma smakar potatis för första gången


Tillbaka

Nu är vi tillbaka i lägenheten igen efter nästan två veckor i Heby. Mycket hann vi med, många goda middagar, boule, promenader, mycket vin och några drinkar, lek, gos, mys, bad, bad, bad, målning, gräsklippning, shopping mm.
Att få vara utomhus i en trädgård med pool, det är livet det. Emma har promenerat i gräset barfota, knep med tårna och skrattade.
Hon kan numera inte ligga på rygg utan att greppa båda fötterna och föra dom till munnen. Hon har rullat från rygg till mage, så nu går det inte att lämna henne utan en hand på magen längre.
Hon håller i saker, greppar och stoppar allt i munnen, dregglar och snackar en massa.
Nu blir det till att vara hemma en tag, men vi åker nog tillbaka ganska snart, efter en dag här hemma saknar jag redan poolen och att bara ha någon att prata med.
Idag har fröken inte sovit mer än två timmar under dagen, så det blev en lång dag med många sånger och lekar. Då är det ju skönt att ha någon att lämna över till, så man kan laga mat eller så... men mat, det har det inte blivit någon idag, får bli ett par färdiga sallader och sitta ute i gräset när mannen kommer hem. Har inte kommit ut särskilt mycket idag och solen skiner ju fortfarande, så det kan nog bli bra!

Bilder 5-14 juli

Mys med morfar

Hoppar från kanten
Emma har upptäckt tårna och käkar gärna på dom
Håller i flaskan själv, men bara om det är vatten i den
Tuffing
Står i morfars händer
BAD!
BAD!

Långsemester i Heby

I 10 nätter har vi varit här nu och hur många till det blir innan vi åker hemåt det vet jag inte, det får vädret bestämma till stor del. Kjell rapporterar om 29 grader i lägenheten och det känns inte alls lockande så det måste nog bli lite svalare innan vi rör oss mot stan igen. Emma får full uppmärksamhet här och det är alltid någon somm vill/orkar leka eller bada med henne. Hon gillar poolen, det är jättekul att hoppa från kanten. Även långpromenaderna med morfar på gräsmattan är jättekul, ca 15 steg orkar hon innan hon är dö-trött, men givetvis håller morfar i båda händerna, hon är ju bara 3 1/2 månad! Men jäklar vad hon går! =)
Fötterna har hon hittat, när hon vaknar efter att ha sovit i vagnen så är det lätt att se när hon vaknat, två fötter sticker upp och sparkar hejvillt, men inte ett ljud ger hon från sig. Kan ligga där länge och leka med sin docka och hålla eller suga på tårna. Snällare barn får man nog leta efter!
Kjell kommer och hälsar på så ofta han kan, söndag och måndag vad han här för då blåste det för mycket i Sthlm, kanske kommer han i helgen igen, om det blir någon lucka.
Det händer ju så mycket nu så det är trist att han missar så mycket!
Idag är det lite målning som står på schemat, en massa bad så klart, kanske någon öl på eftermiddagen när det behövs lite svalka, (det är ju semester) och de senaste kvällarna har vi lyssnat på Karlavagnen så det blir säker så ikväll med.
På lördag kommer nog moster Julia och hälsar på, har en idé jag ska föreslå till henne, kanske blir det en utflykt till Norrskedika för oss, men mer om det sen, måste lägga upp det för henne först innan jag skvallrar här =)
Nu ska jag ladda över bilderna från de senaste dagarna, sen uppdaterar jag igen!

Sommar

Sitter i skuggan på baksidan, gungar vagnen med ena foten, klappar Knut med den andra, en kall öl på bordet och datorn i knät, vi kan nog inte ha det bättre just nu. Badade för en stund sedan, 28 grader i vattnet, Emma tyckte det var lite kallt, men så satt hon och torkade lite på kanten en stund, då blev det skönt att komma i igen, sen somnade hon och jag låg i solstolen och torkade. Efter det gick vi på promenad och nu sitter vi här och njuter.
Mamma och pappa åkte till Tyskland i morse och kommer hem i morgon kväll så vi är hus-och hundvakt. Som belöning snor vi med oss lite öl och vin när vi åker hem, när nu det blir.
Eftersom sommaren visar sig från sin bästa sida och vädret är så perfekt så blir det nog mycket flygningar den här veckan, så vi har inte direkt någon att åka hem till... Kanske får bli så att han kommer och hälsar på i helgen istället, det ska ju vara lika fint väder nästa vecka så det känns dumt att åka hem.
Poolen gör sig verkligen perfekt när det är sånt här väder, ALLA borde få ha en pool hemma, det är så jäkla skönt!
Om någon sitter hemma och har semester så kom över vettja, vi kan bjuda på hembakt kladdkaka som vi bakade igår =)
Emma studerar sina fina tofflor  =)

RSS 2.0