Fin helg i Heby

I lördags tog Emma och jag bilen och åkte först till Kungsholmen och hämtade upp Julia och Artur och sen rullade vi vidare till Heby. Vi blev serverade fantastiskt god mat och Emma trivdes väldigt bra med att mormor och morfar tog  hand om henne. Mormorsmor, madeleine och Sarah kom och hälsade på och hade tårta med sig eftersom Julia fyllde 20 år i fredags och både hon och Emma fick paket. Lite senare när de åkt som Emma gott i vagnen och vi tog ett glas vin och tittade på gamla foton. Fann ingen likhet mellan mig som liten och Emma så jag börjar undra om hon verkligen är min! =)
Lite senare när det var dags att lägga skruttan i sängen skulle jag bara ligga bredvid en liten stund... men somnade och vaknade inte förren kl 03.00. Hörde att de andra fortfarande var uppe, men jag fortsatte sova med Emma istället, det var så varmt och mysigt!
När vi vaknade vid 7.00 och hade käkat och bytt blöja hörde mormor att vi var vakna så hon kom och erbjöd sig att vara barnvakt så jag fick sovmorgon till 10, så lyxigt!
Sen blev det promenad genom Heby och framåt fyra rullade vi hem mot Stockholm igen.
Morfar hann nog ta närmare 200 bilder under helgen och jag sitter nu och tittar på några av bilderna. Ska bli spännande att gå till BVC på torsdag och se hur mycket tyngre och längre Emma blivit för när man jämför bilderna med de tidigare så är hon så mycket större!
Idag har vi varit ute en sväng i solen men eftermiddagen har varit jobbig, mycket kräks och lite sova... Kjell är nog snart hemma från jobbet nu så då blir det duschen för mig, luktar inte så gott just nu! =) Men nu har hon äntligen somnat här i soffan, med sin nya filt över sig, pust pust...
Har installerat nya espressomaskinen och vi fick i present i Heby, och den går varm just nu, annars skulle jag somna bredvid henne!

1 månad

Idag blir Emma-pemma en månad gammal. Tänk att det redan gått fyra veckor, det är ju fantastiskt. Stor börjar hon bli oxå, förra veckan var hon 4 220 gram tung och 55 cm lång, denna veckan har vi ingen tid på BVC utan det är först nästa vecka. Hon växer så fint så vi behövde inte gå varje vecka tyckte barnmorskan, så vi får stilla nyfikenheten till nästa vecka för att se hur mycket större hon blivit. Men det syns... Hela hon blir större och större för varje dag som går! Första kläderna ska vi packa undan idag, några har redan blivit för små.
Igår var vi till Uppsala och lunchade med mormor och mormorsmor på Gränby. Men innan dess hann vi svänga förbi morbror på jobbet och lämna födelsedagspresenten, en bild på Emma i AIK-dressen vi fick av honom i julklapp! Jag tror att han blev ganska glad...  =)
Sen blev det lunch, lite shopping, två klänningar på rean och strumpbyxor, nu vill vi gå på fest! =) Ska ju på party i helgen i Heby då moster Julia fyller "vuxen" så då ska vi klä upp oss.
När vi åkte hem så fastnade vi i trafiken och det tog mer än 2 timmar från Uppsala, aningens grinigt blev det i bilen sista biten, men det blev bra så fort vi kom hem, för då kom Patrik och hälsade på. Emma somnade så fint i hans famn. När det var dax för läggning passade hon på att kräkas ner hela mig, tror det var i ren protest för att jag hade tänkt att hon skulle ligga i sin egen säng inatt... =)
Idag är det tvättstugan på schemat igen, ungefär varannan dag är vi där.. Saknar verkligen en egen maskin, men så länge Emma är med på noterna så går det ganska bra.

Det är pipigt

Magen gör fortfarande ont på lillskruttan, hon vänder och vrider, tar i och piper, men ut kommer det inte så mycket. Igår sov hon knappt någonting, vi provade promenad i vagnen, att ligga i sängen och i soffan, men ingenting funkade. Däremot sov hon hela natten istället så hon var nog helt slut stackarn...
Igår besiktigade vi bilen och givetvis gick pärlan rakt igenom. En anmärkning på sprickan i framrutan så klart, men ingen ombesiktning som tur var. Den går rakt igenom synfältet på förarsidan så vi ska byta den, men inte förren alla vägar är sopade och våren är här på riktigt. Kan ge mig tusan på att så fort vi bytt den kommer ett stenskott att sätta sig perfekt i rutan. Brukar ju funka så, höjden av otur.
Underbara tjejerna var här i måndags och träffade Emma samt hade med sig tårta eftersom Kjell fyllde år. Det var otroligt trevligt och man blir så glad av lite besök. Emma är jätteduktig runt okända människor, hon bryr sig inte om vem hon ligger hos, hon gör sina grimaser och ligger mest och är nöjd, även om alla som håller henne inte uppskattar att det sprakar ganska bra i brallan ibland... Men det är ju sånt man får ta!
Idag har vi inget speciellt på schemat, en promenad som vanligt, passar på när det är sol, förhoppningsvis blir det middag med Linda och mammagänget ikväll men det hänger på att Kjell kommer ifrån jobbet i tid för då behöver vi bilen, så vi får väl se hur det blir med det.
Nu ska jag passa på att röja lite för Emma har somnat här bredvid mig!

2010-03-11

17 dagar gammal idag, tiden går så fort så fort... BVC-tanten var här i veckan och lilltjejen börjar bli stor. Väger numera 3850 gram och äter som en häst. Magknipet börjar bli bättre men fortfarande är hon väldigt gasig i magen. Vi jobbar med massage varje dag och försöker ligga mera på magen få se om det hjälper. Det är så jobbigt att se henne ta i från tårna och kämpa, men hon är duktig.
Idag har farmor, farfar och faster varit här och fått lite tårta. Kjell fyller 31 år i morgon och de passade på att komma idag. Igår hade vi besök av Camilla och Lisa, vänner till Kjell, som kom över och fikade lite. Lisa är gravid och de väntar barn i juni. Blev lite nostalgisk när jag såg hennes mage. Saknar att ha magen faktiskt, men samtidigt är det ganska trevligt att kunna ta upp saker man tappat på golvet samt att se sina fötter igen, så jag släppte tanken på magen ganska snabbt.
Skönt med sol idag, hoppas det håller i sig ett par dagar så vi kan gå ut och promenera lite i området. Har så många olika vägar att utforska, kan ju ingenting om Skarpnäck ännu. Blir en långis i morgon, bara det inte regnar.
Sen kommer tjejerna på kvällen, kul med lite besök, då har vi något att se fram emot under dagen!

12 dagar gammal

Tiden går fort, det har redan gått 12 dagar sedan Emma kom till oss och för varje dag som går blir hon större, starkare och hittar på nya bus. Förstår inte vem det är som lärt henne att kissa, bajsa och kräkas, men hon tycker om att göra det, ofta!  =)
Roligast är att kissa och bajsa varje gång man tar av blöjan, då är det lixom fritt fram, mycket lättare att få ut det typ. Nu senast var i påsk, då färgade vi golvet hemma hos mormor och morfar gult... Det är tur att man inte skäms så lätt, men hon är ju trots allt bara en bebis  =) Och allt går ju faktiskt att tvätta. Den senast veckan har jag varit i tvättstugan tre gånger... Hon tittar med stora ögon på allt och gillar att ha händerna i ansiktet. Att få tag på pappas halskedja är en favorit när hon ligger och gosar på hans mage.
Idag har vi varit ute med bilen ensamma för första gången medan Kjell jobbade. Vi tog en shoppingtur och köpte lite amningströjor och passade även på att hälsa på Linda en sväng. Sen hämtade vi pappa på jobbet när han slutade. Både bilbarnstolen och vagnen får full pott i betyg. Hur smidigt som helst att bara ta ur stolen och knäppa i den i vagnstommen. Hon vaknade inte en enda gång jag gjorde det, otroligt enkelt. Mycket smidigare än att behöva flytta över henne till liggdelen varje gång. 10 poäng till Eurobaby.
I morgon kommer barnmorskan på hembesök och då ska vi passa på att fråga alla frågor som borde ha kommit upp vid det här laget, men jag har ingen alls på lager! Emma är ju så snäll och sover ju mest, det enda är väl något tips mot hennes magknip, men det verkar som att det nästan har försvunnit helt, det är i alla fall mycket bättre än tidigare. Får väl fundera under natten på var vi kan prata om, hoppas bara hon är trevligare och bättre än barnmorskan vi hade under graviditeten!

RSS 2.0