Bilder

Midsommar i Bonconvento



Metallica i Milano


Metallica

Konserten var som väntat, helt fantastisk. Strålande sol mötte oss i Milano, en öl (eller två), och sen en show utan dess like. Lite för många nya låtar, om man ska gnälla på något, men det var bra, såå bra. Efter 4 timmars körning var vi hemma igen, ungefär kl 4.30 på morgonen, men det var det värt!

Nu går vi mest och gör ingenting, ingen flygning planerad på över en vecka, ganska trist väder, bara 20-23 grader och lite molnigt, blir rätt tomt då, när det inte finns någonting att ta tag i, vi behöver lite sällskap här nere!! =)
Någon om börjat planera sin semester??  =)

Behöver ett tips från någon matkunnig: Salladsmannen som jag berättat om tidigare var här igår med rödbetor! Vad gör jag med dom? Kokar? Eller vad? Lite hjälp tack!! =)

Massa kramar

Midsommar

I lördags var det midsommarfest i Bonconvento, en by som ligger ungefär 20 minuter från oss. Vi mötte Robert och Liz och blev placerade vid långbord, det var massor med folk och de serverade jättegod mat under kvällen och givetvis obegränsat med vin. Blev en super fin kväll trots att regnet hängde i luften. Under bilresan hem var vi tvungna att stanna till och titta på blixtrarna som lyste upp hela himlen. Ovädret brakade loss under natten och det skallrat i fönsterrutorna. Åskovädren här går inte riktigt att jämföra med sverige, det är så mycker mäktigare här på något sätt.

Så, inte ens när man rymmer till Italien så får man en midsommar utan regn, otroligt!


Igår var vi en svång till en Outlet som ligger en bit härifrån, ett stooort område med massor av butiker, vii fyndade lite smått och gott, men det var ganska mycket folk eftersom det var söndag. Blir nog en tur till dig snart igen, en lugn måndag eller nått.


Idag bär det av till Milano och Metallica-konserten som vi bokade för över ett halvår sedan. Vi har fyra timmar i bilen framför oss så det är dags att ge siv iväg nu.

Det kommer givetvis en uppdatering så snart som möjligt om hur det var, men jag tror inte att det blir så många negativa ord i det inlägget.. METALLICA I MILANO, kommer att bli såå häftigt!!


Bilder





Pa vinprovning med Robert och Liz, Svante och Linn




Skal skal!





Robert har svart att valja vilket glas han ska dricka ur



Pa sightseeing i Murlo



En typisk "pappa-dorr" kanske? Valdigt fin tyckte jag!



Vill bara visa att det ar 38 grader strax efter 9 pa morgonen...



Skumpa med passagerarna



Fosta grillkvallen med nya grillen



Fin flygning hos Robert

En snabbis

Jag vet att jag inte skriver så ofta längre, ledsen för det, men det finns inte riktigt tid för allt!

Den här veckan har vi spenderat på sightseeing med Svante och Linn, grillkväll, en shoppingtur på maknaden och igår blev det vinprovning med Robert och Liz. Fullt upp och full fart! Idag skulle vi ha åkt till stranden men det hann vi inte med tyvärr. Synd då det är sjukt varmt och helt klarblå himmel, men men, vi har ju hela sommaren på oss...

I morgon är det flygning igen och på lördag är det midsommar fest. Jodå, de firar faktiskt midsommar här med, lite förvånande kanske, men vi är glada för det. Blir nog ingen sill och nubbe kan jag tro. JAg lovar att rappotera senare hur den italienska midsommarfesten ser ut, när jag vet mer  =)

Hoppas vädret vänder för er där hemma snart, här har vi haft över 30 grader de senaset veckorna och det är helt stilla i luften, så det känns snarare som 40 grader. Italienarna säger att som det är nu ska det vara i Augusti, så något är inte riktigt som det ska, men det är skööönt i värmen!

Salladsgubben fortsätter att komma förbi, inte varje dag men någon gång då och då, nu senast kom han med körsbär och morötter  =)

Massor med kramar

En dag på stranden

Igår packade vi väskan och mötte Robert & Liz vid tågstationen kl 8 för att ta oss till stranden i Grosseto. Det var en otroligt fin tågresa i ett gamalt dieseltåg med växellåda, som tog oss en väg som inte går att se med bil, otroligt fint. Tog knappt 45 minuter innan vi var framme, direkt ner på beachen för att bada. Det blev en otroligt varm dag så många dopp blev det! Efter en jättefin dag med lunch och vitt vin, bad och solning tog vi oss trött tillbaka till tåget. Pizza avslutade dagen innan vi stupade i säng, lagom rödbrända och trötta. Jobbigt att slappa på stranden!

Flygning i morgon men annars är det väldigt lugnt just nu, Kjell jobbar hos Robert och jag har faktiskt inte mycket alls på schemat. Någon som har lust att komma ner och leka? =)

Svante och Linn kommer på söndag och stannar nästan en vecka, det blir de första som kommer ner så det blir trevligt, en hel del sightseeing på schemat och vinprovning så klart.


Sverigeresan

Så var man tillbaka i verkligheten då, tillbaka i värmen, i huset hos älsklingen.

Resan till Sverige var lyckad, stressad men lyckad. Nästan alla uppdrag blev utförda, mys med syskonen + Carro och Alice, bilen är inköpt, lägenheten är såld, massor med "svenska saker" är med, så som smågodis, kaviar, delar till "skit-Volvon", nya böcker, lite sommarkläder, pilotskjorta till Kjell, grill mm.

Försäljningen och utflytten gick smärtfritt, pappa och jag bar kartonger och möbler medan mamma städade och vi var klara på 6-7 timmar. Är nu kund hos Shurgard!

Efter en grillafton på Heby-vis med öl, snaps, vin, kött, kyckling, halloumi ,grönsaker och färsk potatis blev det tidig morgon innan vi kom i säng.

Söndagen tänkte jag "vila" lite från alla åtaganden och titta på tjejernas fotbollsmatch utanför Uppsala. Tyvärr slutade kvällen med ett par timmar på akuten då lillasyster sträckte ut ett ledband i knät och hoppar nu på kryckor... Inte så lyckat med tanke på student, flytt till Sthlm och börja nytt jobb på måndag. Hang in there, tjejen, hoppas det går bra!!

På måndagen blev det en tur till Sala och lite shopping. Fick se "Carros butik", nya HM som öppnat, du är så duktig gumman!

Efter det bar det av till knivsta med pappa för att titta på bilen vi hittat, en Nissan Xtrail -04

Den var hur fin som helst, inget att fundera på, köpte den typ direkt!

På tisdagen var det dax att lämna över nycklarna till nya ägaren av lägenheten och eftersom jag redan packat bilen full rullade jag vidare söderut direkt efter det. Ett snabbt stopp hos Volvo-Jonas och hos Åse på Upp & Ner, sen bar det av, 280 mil att köra, ensam, men första etappen blev bara till Helsingborg där jag bodde på Scandic, (tack pappa), vilket var väldigt skönt!

Sen körde jag hela vägen ner till Nürnberg innan jag sov i bilen på en lastbilsparkering, ja, va fan, har ju vanan inne på att sova i bilen, och eftersom jag shoppat en del i sverige var det läge att "spara" lite pengar... =) Klockan 16.15 rullade jag in på parkeringen och mötes av en jättefin blombukett på trappen, en kall öl och en stor kram! Äntligen hemma!


En lugn kväll, lite vin, god mat, prat prat prat, vi somnade ganska snabbt, Kjell hade flugit i Tavarnelle med Stefano på morgonen och jag var helt slut efter all körning, och dessutom blev inte vilan särskillt lång då vi hade flygning nu i morse, på´t direkt ba´!

Gick jättebra, trevlig familj med två barn, mycket trevligt att "vara tillbaka" =)

I morgon är det flygning i Montisi med Robert, sen är det kanske lugnt några dagar, men det kan ju hinna ändra sig, man vet aldrig.


Vad Kjell har haft för sig under min tid i Sverige är lite svårt för mig att skriva om, och han lär ju förmodligen inte göra det själv, så ni får nästan ringa och fråga honom om ni vill veta! =)

Det jag kan berätta är att ett par flygningar har genomförts utan min närvaro, varan en, då det strulade till sig med chaufför, men kreativ som han är gick han till lokala pizzerian och frågade pizzabagaren (!) som mer än gärna ställde upp trots att han aldrig kört med släp. Ibo, afrikan som bott i frankrike men de senaste 16 åren är bosatt i italien. Vad kan man säga?! Problemet löst och flygning genomförd med glada passagerare, det är huvudsaken!


Kolla in hemsidan, snart är den klar! http://www.sienaballooning.com/


RSS 2.0