Jul, lägenheter och shopping

Så var julen över för i år! I år blev dagarna innan jul väldigt stressiga, vi hann med att sälja lägenheten i Årsta, köpa ny lägenhet i Skarpnäck och dessutom fiskade vi upp en sprillans ny barnvagn i Sollentuna!

Men vi börjar med Skarpnäck.. En tvåa på 60 kvm, inte stort som ett slott, men tillräckligt för oss just nu, och i rätt prisklass. Området är fantastiskt, massor med grönområden, parker, lekplatser och prommenadvägar och gångavstånd till badplats. Känns jättebra verkligen!

Och sen julen, vi hade den traditionella uppesittarkvällen i Heby, hela familjen framför BingoLotto, hoppades på miljonerna, eller åtminstonde en bil, men även traditionen utan vinster fortsatte i år med...
Öl-pimpel, massor med Wii-spelande och sen sänggång, som det ska vara med andra ord.
Alla hjälptes åt med julmaten på julafton, många kockar i köket, men bra blev det tillslut. Paketöppningen blev lika spännande som vanligt, tänk att det är så roligt att ge bort saker, badankan med inbyggd radio till mamma och pappa blev en favorit, att brorsan vågade ge oss en body till bebisen med AIK-märke på kan jag inte fatta, kommer aldrig att användas!! =) I augusti är det konsertdax med syskonen då lillasyster gav oss biljetter till Winnerbäck, fantastiskt bra julklapp tycker jag! En väldigt lyckad jul med andra ord!
Efter Kalle och massor med mat blev det r Wii-spelande, pappersballong-bygge och när mamma åkt för att jobba och jag gått och lagt mig spelade de andra UNO till tidig morgi on.

Trafiken hem på juldagen var inget att orda om, väldigt lugnt faktiskt, värre var det på annandagen när alla skulle ut i Rea-djungeln. Vi kämpade hela dagen och hittade tillslut soffan med stort S på Stalands. Stor, maffig, mjuk och helt perfekt! En sak avbockad på listan över inköp. Idag ska jag ge mig ut och titta på matbord och lite annat smått.
Kvällen avslutade vi med middag hos Roffe och Eva, väldigt uppskattat och gott, annars hade det blivit McDonalds är jag rädd, var ganska trött i fötterna efter en heldag i kängor.

Annars kan jag säga att jag har inga krämpor alls, mår toppenbra, lite humörsvägningar kanske, men jag tror inte de är sååå illa, inte speciellt ont någonstans, lite öm efter alla slag och sparkar hon delar ut varje dag bara, men det klagar jag inte på, så skönt att känna att hon är där.

Nej, ut i snöslasket, kommer att bli kaos i morgon om det fryser på i natt, för idag töar det ordentligt!

Kram på er och trevlig fortsättning!

Snö, visningar och en vecka kvar till jul

Så kom äntligen snön och allt känns lite ljusare helt plötsligt, inte bara genom allt det vita som yr utanför fönstret, utan allt lixom börjar ordna upp sig. Mäklaren har varit här och haft visning på lägenheten så nu är budgivningen igång, och även om den inte är uppe i vad vi vill ha ut för den ännu, så är det i alla fall en bra bit på vägen, vi håller tummarna och ser vart det slutar!

Kjell har jobbat ett par dagar och det betyder lite pengar in på banken, mycket bra, såg lite hopplöst ut ett tag när ingen av oss fick tag i jobb. Nu är det visserligen bara jobb för etpar dagar, men i alla fall, det går ju åt rätt håll!

Var hos BM igår och fick lyssna på pluttens hjärta, vilket inte var så lätt eftersom hon vägrade ligga stilla. konstant rörelse där inne, flyttar runt och sparkas precis hela tiden. Men allt såg i alla fall bra ut och ett nytt UL planerat till januari, spännande att få kika in igen och se hur stor hon blivit. Med tanke på hur jag ser ut så lär ju hon vara lite större än sist oxå!

Börjar se fram emot julen oxå, all maten, timmarna med sällskapsspel hela familjen, glöggen och att få ge bort alla genomtänkta paket, har några riktigt bra i år, alltid lika kul att kunna överraska... =)
Det är bara en vecka kvar nu, jees va fort tiden går, även fast jag inte gör något om dagarna.. Sitter mest med internet, söker jobb, letar lägenheter och sånt skojsigt.
Har även tagit mig för att baka lite, knäck har det blivit, en omgång lussebullar och en till blir det i morgon för de tog slut med en gång och två omgångar mjuk pepparkaka har redan gått åt.

Nej, nu är det dax att ringa mäklaren för att se hur det går! Håll tummarna!

Här kommer ett par favoriter från varma varma Thailand







Jobb, lån och annat drygt...

Då var man stammis på ams.se ´s hemsida då. Söker alla jobb som finns att söka, både för min del och för Kjells. Någon som vet en ledigt tjänst någonstans? Jag vill ha ett kontorsjobb i 1-3 mån, vad som helst, ekonomi, försäljning, orderhantering, telefonist, vad fasen som helst, bara det ger en inkomst. Kjell vill ha något att göra med händerna, bygga, montera eller varför inte köra buss. Någon som vet nått som inte finns på ams.se, hallå? hoho? Ingen? Nehe...

Jaja, hur som helst, innan vi har jobb blir det ingen flytt till större lägenhet då ingen bank vill ge oss ett nytt lån, oavsätt att vi har ett HÖGRE lån idag än vad vi ansöker om, så säger de nej... Jag fattar inte, borde de inte häva lånet vi har idag om de inte anser att vi klarar av ett LÄGRE lån än det vi redan har? Alltså,¨jag förtydligar, vi säger att vi har ett
lån idag på 20 000 kr. Vi vill lösa det lånet, köpa en ny bostad och låna 15 000 kr till denår vi inte, för "kalkylen går inte ihop med er inkomst"
Mycket drygt...
Så, en etta på 38 kvadrat, med en bebis på gång, ja, allting går, eller är det inte så man brukar säga? Jaja, allt löser sig nog tillslut, är bara lite frustrerad just nu...

Hade i alla fall en trevlig dag igår, tack vare syster som fönstershoppade lite med mig på stan och Åse som ville fika (ja Julia, utöver våra två fikastunder så blev det en till, man måste fika mycket!) , gav mig lite sightseeing i Stockholm, och följde med hem på middag, väldigt trevligt!




Hemma

Nu är vi tillbaka i Stockholm och försöker anpassa oss till vardagen igen. Har packat upp lite grann men att flytta ihop flera boenden till en etta på 38 kvadrat det är fasen inte lätt! Många kartonger står orörda på vinden och hos både mina och Kjells föräldrar. Resväskorna från Thailand kom i fredags i alla fall, bara tre dagar efter hemkomsten (strejk i Finland) så all tvätt blev klar i helgen i alla fall.

Hur som helst behövdes bara ett par dagar med så här litet utrymme för att vi skulle inse fakta på allvar och redan igår var vi ute på visningar på ett par lägenheter. Vi får väl se hur det går, men en intressant hittade vi i alla fall.

Efter en shoppingrunda så fick jag upp julgardiner, ett par julstjärnor i fönstren, änglaspelet klingar på bordet men någon adventsljusstake blev det inte... Mossa, det säljer man bara INNAN advent, sen är det försent, går inte att få tag på, om man inte går ut i skogen, och det varken vill jag eller har tid med, så vi struntar helt enkelt i staken i år!

Förkylningen håller i sig, snuvar, hostar och har svårt att sova för det rinner i näsan konstant. Har ju dessutom svårt att sova även på grund av att en viss liten "plutt" tycker att natten är den roligaste tiden på dygnet att sparka och göra kullerbyttor på, men det är inget att klaga på, det är så mysigt att känna vad som händer där inne, även om sparkarna är så hårda att det gör ont ibland!

Hör av dig så tar vi en fika eller middag eller något annat!!


RSS 2.0