Bilder 21-28 dec


21-28 dec

Hej och god fortsättning på er allihopa!

Hoppas ni alla haft en trevlig jul och att ni inte ätit för mycket julmat i år igen... Det var längesedan nu, vi vet, men vi har inte haft kontakt med omvärlden på nära en vecka nu! Vi har tyvärr inte internet där vi bor, men sitter just nu på ett internetcafe i Imperia och lägger upp allt vi skrivit under veckan som gått. Förhoppningsvis kommer lite bilder med också. Så, trevlig läsning kära vänner!

21-22 dec


Nu har vi anlänt till vår lägenhet i Gazzelli, 8 km upp i bergen från Imperia. Här är det svensk försommar. Vi lämnade hotellet utanför Fossano på söndagen (med en halv meter snö)  och stannade i Mondovi på ett stort shoppingcenter och outlet och gick där under större delen av dagen. Sedan åkte vi söderut och blev mer och mer förvånade över vädret. Snön försvann och efter att ha kört ca 1,5 tim så var all snö borta. Vi kom fram till den lilla bergsbyn ganska sent så det var mörkt och vi så knappt någonting men paniken spred sig väldigt fort... Ska vi bo här? Mitt i bergen, i en liten by med en väg rakt igenom, ingen kärna eller något torg, bara en väg, sen var byn slut! Vi tänkte att vi letar en parkering i närheten av en restaurang så vi kan äta och sedan sova där, men restaurang hittade vi ingen... Vi åkte vidare till nästa by, samma sak där, en väg rakt igenom, sedan ingenting.. I tredje byn vände vi och åkte tillbaka. Tårarna var nära, ska vi verkligen bo här? Det finns ju ingenting utom svarta bergsväggar och en mörk slingrig väg! Vi ställde av släpet på en parkering och åkte staden Imperia igen, helt slut båda två, mat måste vi ha, problemen får vi ta sen. In på ett litet hak och fick jättegod pasta. Lite piggare åkte vi upp i bergen igen och parkerade Volvon vid släpet, bäddade baksätet och öppnade en öl. Hur kunde det blir så här? Det jag såg framför mig var en söt liten by, där man går till den lokala bagaren på morgonen för att köpa bröd, där frukttanten står och säljer färsk frukt på dagen och där vi kan ha vår "bas". Kanske inte flyga här men i alla fall kunna stå förankrat. Det lilla vi såg i mörkret var berg,  en smal väg, stup på sidan av vägen, inte en människa, inte en restaurang, ingenting! Vi somnade efter många om och men, lite lätt panikslagna, men utmattade.


Jag vaknade på morgonen, smög ut ur bakluckan för att uträtta lite ärenden... och stod helt förstummad. Så vackert det var! Solen låg på bergsluttningen som var fylld av olivträd i etapper. Man såg alptopparna längre bort fulla med snö men i all vår närhet var det vår/sommar. Blommor  överallt, grönt gräs, jag bara stod och gapade. När vi sedan vaknat till och gått en sväng runt och hittat huset där vi ska bo, kändes allt så mycket bättre än dagen innan. Vi fick komma in i huset och se övervåningen som är vår, ett litet kök, badrum med badkar och dusch, sovrum med dubbelsäng och en terrass på 20 kvadrat. Efter att vi packat in alla kartonger, resväskor, kassar och annat vi samlat på oss och tagit med, vilket vi förövrigt gjorde i t-shirt då det var ca 15 grader varmt (!), satt vi på terrassen med en svensk kaffe, vilket vi givetvis tagit med oss, och bara njöt. Vilken utsikt och vilket väder! Helt vindstilla, klarblå himmel, inte ett moln och strålande sol!

Lusten kom sakta tillbaka och allt kändes helt plötsligt bra. Det kommer att lösa sig, bara vi får lite fart på ballongeriet nu så kommer allt att bli bra. Vi har fått hjälp av vårt värdpar med vart vi kan tanka gas och vi har stor plats på gården där Kjell kan stå och pula med utrustningen hur mycket han vill, i solen, kan ju tilläggas! Vi ska försöka göra lite reklam för oss och se till att få upp ballongen förankrat så mycket det går. Nu är lusten och viljan tillbaka och jäklar så bra det ska bli!


23-24/12


Dagen före julafton, Kjell åkte till byggaffären för att skaffa material till korgen, han har påbörjat lite projekt så som att renovera medarna under korgen samt lite annat. Tog mesta delen av dagen så jag gick på promenad i byn, inte en liten butik så långt ögat kunde nå, inte något litet tidningsstånd, tobaksaffär, ingenting alls! Men det är fint.. fotade en del, det är vackert med allt som blommar, känns konstigt så här i juletider! Solen sken på oss hela dagen och som vanligt, inte ett moln och mellan 10-15 grader varmt. Vi tog en sväng till affären och handlade "julmat". Pasta, pasta, och pasta! Gjorde egen pizza på kvällen, blev jättebra, sedan målade vi banderoller som vi ska ha på bilen och släpet när vi står förankrat. Blev som en liten pysselstuga här!

Idag är det julafton och vi har strålande sol och inte ett moln. Börjar bli tjatigt att skriva det, men det är så det är! Kjell pysslar med släpet, jag har en tvättmaskin igång, har lagat lunch och städat lite, vardagsliv helt enkelt. Vi har köpt en julblomma men det är all julstämning vi har här. Känns som vilken dag som helst och det är väldigt ovanligt när det gäller mig, ni där hemma som känner mig tror mig säkert inte, men jag saknar inte julkänslan alls! Känns mest jobbigt med en massa röda dagar då det inte finns så mycket att göra här om allt är stängt och folket sitter inne och kurar. Börjar bli dags att komma igång med ballongen nu.. Snart snart...


25-28 dec


Oj vad vädret påverkar en.. Det har regnat, blåst storm och varit strålande sol om vart annat de senaste dagarna. Byn är helt i stiltje, vet inte om det är pga julen eller om det alltid är så här. Man ser inte en människa vart man än tittar. Vi har varit ute på lite sightseeing runt i byarna och det är otroligt vackert här. Dock så blåser det så mycket att det skallrar i fönstren och möblerna flyger runt på terassen. Vi försöker hålla humöret uppe men det är tungt ibland när det inte finns någonting att göra.


Men i morgon åker vi tillbaka till Mauro och har ett nytt möte med honom. Han kommer förmodligen med ett kontraktsförslag som passar oss. Vi får se vart det leder, om vi har förstått varandra rätt och kan komma överrens om någon bra. Sen åker vi vidare uppåt igen, tillbaka till Champoluc över nyår. Ballongen ska upp förankrat där, så är det bara. Vi räknar med att många firar nyår där och att de röjt undan den värsta snön så vi kan stå på något bra ställe. Sen kommer vi tillbaka ner hit igen till helgen så vi har bokat in oss på ballongmöte i Mondovi i tre dagar.


Hoppas ni inte blev trötta av all läsning! Vi återkommer när tillfälle ges nästa gång.  Vi saknar er där hemma!


Massa kramar


Bilder 19/12


19/12

Idag har vi flugit ballong! Men vi tar det från början...

Jag var lite risig i morse, lite feber, lite ont i halsen och lite ont i huvudet. Kjell åkte iväg på möte med en engelskman som skulle besiktiga ballongen och se att all utrustning är okej. Det gick ganska bra, lite grejer vi måste fixa men inga stora saker.
Efter att de babblat av sig en massa blev jag upphämtad för lunch.  För att ni ska förstå vad lunch innebär här så såg den ut som följer: Bröd (givetvis), minestronesoppa (jättemycket soppa!), kyckling med potatis och morötter eller kallskuret kött med potatis och morötter och efter det julkaka (typ sockerkaka med russin) och en liten kaffe på det.
Tror ni man är mätt efter det?!

Efter det tog vi med ballognen ut på ett litet fält och började fylla. Den är så liten och söt!! Fantastiska färger och bara sååå fin! (Bilder kommer!)!
Vi fick hjälp av en liten italienare som slet och drog i allt men var inte längre än en halvmeter! Mycket hjälpsam man!
Han hade dock svårt att hitta till landningsplatsen, som blev ca 1,5 km från startplatsen, där han stod kvar och väntade under hela flygningen på 1,5 tim, men det är en annan sak... =) Alla kan ju inte vara bäst på att vara följebilschaufför...

En mycket nöjd pilot sitter nu och dricker skumpa här bredvid mig och lyser som en sol. Det blev en fantastisk flygning mellan bergen, från en liten by Salmour, till Fossano och sen tillbaka till den lilla byn och landade inte långt från startplatsen. Solen sken och det var klarblå himmel, ja, ni ser på bilderna, underbart!

I morgonbitti väntar sista mötet med Mauro, nu har vi lärt känna varandra i några dagar och vi får se vad han erbjuder.
Vi har lite planer och funderingar själva och vi får väl se om vi kommer överrens med honom och hur det hela slutar.
Efter det rullar vi söderut och planerar att ta in på vårt permanenta boende lite norr om Imperia på måndag så vi kan fira jul där. Enligt planerna ska vi inte flytta in förren vid årsskiftet men vi tidigarelägger det nog lite, kanske... Man vet aldrig vad som händer på vägen!

Bilder 16-18/12

Snökedjor på!Ballongen!

16-18/12

Oj oj, vart ska vi börja...

Middagen med Mauro i måndags blev på en lokal pizzeria i Fossana, vi pratade en massa och det blev inte så mycket bestämmt pga det dåliga vädret och strömavbrottet. Det går ju inte att göra så mycket mer än att prata när förhållandena är sådana. Flygning var ju tyvärr helt uteslutet. Men han fick en massa info om stora ballonger och vi fick en massa info om vad han har tänkt sig och hur hans företag fungerar. Men hur som helst tog vi beslutet att lämna honom och hotellet och istället resa norrut igen för att åtminstonde få snö istället för regn.

Vi tog Alice rekomendation och åkte till champoluc uppe i alperna, och vi var skeptiska fram till att vi hade 30 min kvar för regnet fortsatte att ösa ner, men när serpentinvägarna började kom oxå snön och tillslut fick snökedjorna jobba! Det öste ner och var fullständig kaos, även här. Det hade kommit ca 1.5 meter det senast dygnet och det kom 0,5 meter till under vår fösta dag där. Allt var igenssnöat och plogbilarna jobbade dygnet runt.
Vi sov i bilen efter en sen natt på baren där vi träffade två svenska säsongsarbetare samt lite danskar och norrmän, var typ nollgradigt så det funkade bra med våra duntäcken.
Vi träffade även borgmästaren och pratade lite ballong med honom, han gav oss tillstånd att stå med ballongen på den parkeringen där vi sover, han tyckte det var en jättebra idé, men vi vill ju stå mer centralt, vilket han inte gick med på , men han bokade upp oss på möte på måndag för att diskutera saken.

Andra dagen fortsatte snön att falla men det avtog frammåt eftermiddagen så beslutet att ta upp ballongen var odiskutabelt. Efter att ha packat om släpet för att få ut allt ställde vi upp förankrat på parkeringen. Ballongen var jättefin och massor med folk stannade för att titta och fotografera. Efter 30 min tog vi ner den igen efter att ha sett att allt var helt och fint. Lite middag och sedan däckde vi slutkörda i bilen. Det blev dock -10 grader på natten och svinkallt!

Längesedan jag frös så mycket!  


Dag tre i Champoluc slutade det snöa och blev klarblå himmel, bergen som omgav byn fick en helt annan lyster och det blev en jättefin dag. Tyvärr vände vi neråt mot Fossano igen pga div problem så som lite feber, huvudvärk samt att vi fått tid för besiktning av ballognen fredag morgon hos Mauro av en engelskman som kommer hit.

Ett snabbt möte med en annan ballongförare hann vi med när vi kom tillbaka hit ner och han bokade in oss på ett ballongmöte i januari. Anna och Alice (och alla andra som vill så klart) nu har ni chansen, 3-6 januari behöver vi vikt i korgen för att kunna flyga på mötet, kommer ni??


Men nu är vi äntligen tillbaka på hotellet vi började för några dagar sen och har precis tagit den bästa duschen EVER, efter att ha sovit i bilen som två uteliggare i två nätter. Han även öppnat en flaska vin och snart är det middag på schemat.

Kommer givetvis lite bilder på den fantastiska byn Champoluc dit vi hoppas att vi kommer tillbaka så snart det bara går!



Bilder 11-14/12


15/12

Dagens uppdatering: SNÖKAOS
Det är värsta ovädret i Italiens historia här. Det vräker ner snö och regn och det resulterar i kaos på vägarna med avåkningar (sommardäck) samt att elledningarna rasar som korthus! Inatt försvann elen och vattnet  (!) i hela byn så det blev varken dusch eller frukost innan mötet med ballonflygaren Mauro. Tung blöt snö gör att massor av ledningar har rasat och hela byar är helt nedsläkta. Vår lilla by har nu på eftermiddagen fått tillbaka strömmen men det är stora delar av Piemonte som fortfarande är helt mörkt.

Mötet gick i alla fall bra, vi har ätit en lokal jättegod lunch i Fossana och fått lite guidning i området samt fått se hans lokaler som var under uppbyggnad. Ikväll väntar middag med honom och i morgon möte med hans team. Vi får se vart det hela leder! Han verkar vara en okej kille i alla fall så det kan nog bli bra i slutändan.

Vi lägger upp lite bilder på resan ner och på all snö så ni förstår hur mycket det är!


11-14/12

Hej alla vänner!

Nu är vi på rull. Första dagen avverkades hela Sverige och Danmark och vi stannade för att sova först i Tyskland efter att färjan kommit in till Puttgarden. En liten parkering efter vägen fick bli första övernattningen. Vi fällde sätena i bilen och bäddade ut madrass och täcken. Blev kanon! Bara lite kallt.. =)


Andra dagen rullade bara på och helt plötsligt var hela Tyskland avverkat. Vi hade precis kommit in i Schweiz när alla lampor på instrumentpanelen lyste upp mörkret i bilen. Ett panikstopp på en mack och vi konstaterade att klockan är 01.00, vi åker och sover och tar problemet i morgon. En ny parkeringsplats och en ny natt i bilen. Sov hur bra som helst och vaknade pigga och nöjda. Problemet med bilen löste sig inom en timme och vi rullade ner mot Milano och första mötet med Birgitte och Ricardo. Vi blev inbjudna på äkta italiensk familjemåltid med mamman till Ricardo vid spisen och vi framför braskaminen med ett glas rödvin. Efter bruchetta, två sorters pasta och sallad sov vi gott i deras gästrum. Mycket  uppskattat med en säng och lite värme!


Vi rullade vidare genom bergen mot Turino och har nu inkvarterat oss på ett  hotell i Fossano och väntar spännt på första möte med Mauro i morgon vid lunch.


Snön vräker ner och det är snökaos och det beräknas komma 1m snö inatt. Allt är vitt och underbart! Vi har under dagen redan hjälpt två smarta italienare med sommardäck..

Ikväll väntar mest avkoppling, öl, mat och varm dusch mm... =)



Massa kramar från oss så länge!!


8/12

Så, nu finns vi här, en Italien-blogg är skapad.

Jag kan givetvis inte garantera att vi kommer att kunna uppdatera er med vad vi gör varje dag, men vi ska försöka komma åt en internetuppkoppling lite då och då i alla fall så ni kan ha lite koll på oss när vi har åkt.
2 dagar är det kvar nu, sedan packar vi in allt i släpet och sticker från regnvädret här i norr och åker söderut mot Italien.

RSS 2.0