Kräftskiva

Årets första och enda kräftar intogs i lördags. Emma och jag åkte redan på fredagen för att börja förberedelserna. Kjell tog med farmor och farfar på lördagseftermiddagen och när dom kom hade jag fixat 3 kg kräftor, tacotårta och kantarellpaj, bröd, ost och allt annat som hör till. Julia och Artur dök upp lite senare och snapsen flödade. Emma var på strålande humör och vaken längre än vanligt, men somnade sen gott på mormor och morfars säng.
Det blev Wii-spelande och mer vin men eftersom Kjell hade morgonflygning med samling vid 4.00 så åkte de hem mot Sthlm vid 23-tiden. Då blev det lite musikquiz men ändå sänggång hyfsat tidigt. Vi hade vädret med oss och solen sken tills den gick ner.
På söndagen däremot fick vi köra hem i regnet, det vräkte ner och idén om att stanna på IKEA rann bort på vägen hem. Därermot kom vi hem till en tom lägenhet för de hade samlat till kvällsflygning. Inte en chans, tnkte jag, men ack så fel jag hade. Det blev ju en jättefin kväll så vi tog en promenad innan lillgrodan somnade tidigt. Det är utmattande att åka bil!
Emma och farfar
Emma visar upp sin fina klänning
Roligast just nu är att leka med nappen, snurra, vrida och vända den bakochfram

Torsdag 26/8

Igår har Emma varit hos oss i 5 månader. 5 långa månader med mys och gos, skrik och gap. Vi var på BVC och tog sprutor nummer tre och fyra i tisdags. Stackars liten, det gjorde så ont, så ont, men vi klarade oss utan feber.
Vi bytte även till sittdelen i vagnen i veckan. Hon har växt ur liggdelen, den är alldeles för liten för hennes 68 cm och 8,8 kg!
Så nu är det slut med sova i vagnen, förutom på promenader så klart, men annars är det sängen som gäller numera och det har faktiskt funkat bra i flera dagar, både på dagarna och kvällarna. Hon somnar i famnen eller direkt i sängen.
I gåstolen kan hon sitta långa stunder, hon gillar att rulla runt i lägenheten och gömma sig i alla hörn som finns.
Ikväll ska vi hem till moster Julia och mysa lite och i helgen är det kräftdax i Heby.
Emma och morfar myser på Karnevalen i Heby
Lite söndagsmys i soffan
Pretty in pink

Emma badar

www.youtube.com/watch?v=Hi32y9r7CB8

Det är helg om en vecka igen!

Så var ännu en helg i Heby till ända. En sväng till Västerås, ett par till Sala för lite shopping och Thaimat, promenader, våfflor i Hembygdsgården, fest och karneval, phu, ja, det var nog vår vecka det.
Julia kom i fredags och jag lagade middag med grekisk inspiration, lite smårätter, oliver, bröd och gratinerade räkor till varmrätt. En äppelbomb till efterrätt fick avrunda det hela. Sen blev det en massa musikquiz och sent sent kom Johan oxå, men då hade vi redan gått i säng. Uppe kl 7 som vanligt och Kjell dök upp vid elva.
Karnevalståget var ovanligt bra, många ekipage som var genomtänkta och bra!
Men lite folk, eller? Saknade många som man bara brukar träffa på just denna dag.
Hem och tände grillen, käkade en massa god mat och sen kom Carro och Hans, och lite senare även Bönan.
Det blev ganska lugnt och en tidig kväll för oss, orkade inte riktigt hänga med de andra! Så parken blev det inte i år heller! Haha, inte för att jag hade planerat det precis...
Emma sov till 6 i morse och vi hade hunnit med första promenaden innan halv tio.
Jaha, då vet ni vad vi har haft för oss!
Nu är det snart hemfärd och i veckan har vi BVC och byta framruta på bilen på schemat! Till helgen är det tillbaka till Heby och årets första och enda kräftskiva, tjohoo!

Hmm, Heby igen... ?

Känns som att många av mina rubriker heter "Heby igen", men hur ska jag bättre kunna förklara att - "Vi är i Heby igen" ??
Men innan vi åkte hit hann vi med en fantastisk Winnerbäck-konsert där Emma dansade hela natten med sin fina hörlurar. Ett par långa fina kvällar med pappa. En kväll på klipporna i Fredhäll med moster. Bland annat.
Hur som helst passar vi på att få lite av den sista sommar-solen här på landet i några dagar, väntar in årets stora fest, "Karnevalen" som går av stapeln på lördag. Då blir det fest i den lilla byn och förhoppningsvis ger det en massa möten med gamla bekanta och vänner som kommer "hem" för detta evenemang.
Men idag har vi varit i Västerås och träffat Cissi som ska ha en liten bebis om två veckor och oj va alla minnen kom tillbaka. Hur jävligt det var att tappa något på golvet och inte nå ner, hur ont det gjorde i ryggen, hur tungt det var på slutet, och hur tråkigt det var att vänta. Hur man fnös åt de som sa "Passa på nu och sov medan du kan"
och hur man bara längtade och längtade... Ja, fem månader har snart gått, helt otroligt.. Hon börjar bli stor min lilla tjej!
Numer är det många ljud som kommer ur hennes lilla mun, många skratt och mycket mys. Hon leker med allt hon får tag på, stoppar i munnen, äter som en häst, älskar sin gröt och sina pureér. Hon är nästan alltid glad och helt klart den sötaste jag vet!
Ska på fest, fina ballongtröjan på och klänning så klart!

Medis ikväll

Sitter i soffan och tittar på Emma som ligger på golvet och kämpar för att komma framåt. Än så länge ligger hon still, med undantag för rullningarna, men framåt går det inte, än, men det är inte långt borta nu. Hon älskar sin mat, idag blev det morot till lunch, gröten i morse slank ner den oxå, med ett stort flin. Inga klagomål där inte!
Snart ska vi åka in till söder och Medis för att träffa Elin och ta en öl eller två. Solen skiner ju så det är väl bäst att passa på! Snart är ju sommaren över...
Men innan dess så ska vi hinna med Winnerbäck på lördag med hela familjen, loppis med syster lördagen efter det. Sen kommer en beryktade Heby-karnevalen... och sista helgen i augusti tar en en långhelg i Göteborg.
Fullbokat är det alltså, men det är väl så det ska vara?!

RSS 2.0