Rom + Ferrara

Efter första helgen i Ferrara kom vi hem och fick besök av mamma och pappa ett par dagar. Vi hann inte med så mycket förutom lite god mat, lite vin, vi fick flygningar så de gick prommenader i Sinalunga och fick klara sig lite själva, (skönt att de är vuxna...)
Många timmar spenderades på takterrasen som blev även deras favoritställe =)
Sista dagen tog vi bilen till Rom och traskade runt där som riktiga turister. vi började med Coluseum och bara där gick många timmar. Fantastiskt!
Sen hittade vi, efter många om och men, den berömda fontänen "Fonti dei Trevi", där mamma skulle bada, men hon bangade ur i sista sekunden... Fegis!
Vi lämnade kvar gamlingarna i Rom och åkte hem för att spendera även denna helgen i Ferrara och med alla ballongkolleger.
Men först lite bilder från Rom:


       


I Ferrara var det bättre drag än förra helgen, det var jättemycket folk och vi Kjell fick göra flera flygningar med Remax-ballongen, en 250:a, så det var 11 passagerare ombord. Det var ett tag sen vi jobbade med "stora" ballonger så det var skoj! Men så mycket tyngre det är... Gillar våran lilla plutt för 4 passagerare, det är myyyycket trevligare!
Flera trevliga team på plats, mycket mat och många timmar i solen. Kanonväder hela helgen och siestan tog vi i skuggan under ett träd istället för på hotellet, mycket mysigare så!


              


Tiden går..

Vi spendearde helgen i Ferrara precis som planerat, det var otroligt trevligt att se gamla välkända ansikten igen och även ett par nya. Vi har ju varit med på ett antal möten här nere nu så många ansikten återkommer gång på gång. Till och med italienarna, som från början är lite avvaktande och håller sig gärna i sin grupp bjöd in oss att äta lunch med dom sista dagen. Flera österrikare och tyskar som vi träffat förr var oxå där, bland annat Heidrun Prosch som är ett ganska kännt namn från Zell am See.
Tyvärr hade Jägermeister-teamet planerat sin ankomst till onsdag så dom träffar vi först nästa helg när vi åker tillbaka.
Veckan spenderara vi hemma i Sinalunga, det har dock regnat så mycket så det går inte att flyga, vi fick ställa in både igår och idag, kanske mot slutet av veckan om det kommer lite sol.
Mamma och pappa har precis landat i Rom och håller nog på att leta tåg just nu. De kommer upp hit om ett par timmar. Vad vi ska hitta på ett par dagar vet jag inte ännu, men det lär ju gå åt några flaskor vin antar jag och lite sightseeing ska vi nog hinna med.

Ciao!


Vart f*n tog turisterna vägen?

Jaha, är det dax att åka tillbaka till Sverige nu?
Inte en flygning på hela veckan, dels har vädret varit jättetrist med lite regn varje dag och blåst, men det tråkigaste är att vi inte har några bokningar. Det är precis som att alla turister åkte hem samma vecka, vart tog alla vägen?!

Vi fick en fråga från vår kära Paolo, italiens bästa "ballongmötesanordnare" om vi ville komma och flyga Remax-ballongen åt honom under Ferarra mötet som börjar på lördag. Det ger inga pengar direkt men han står för mat och hotell två dagar denna helg och två dagar nästa helg. Det är bättre än att sitta i lägenheten och uggla, så vi tackade ja direkt.
Blir roligt att träffa lite folk och få se gamla bekanta. Det var ju på Ferarra mötet allt började i september 2008. Vilka minnen... Ett helt år senare är vi på plats igen, ska bli underbart att se lite special shapes och ungefär 30 ballonger i luften. Vi har blivit lite insnöade och inrutade här i vår ensamhet, behöver ut och röra på oss.

Sen kommer ju mammsen och pappsen ner nästa vecka, bara ett par dagar, men det ska bli kul att få visa dom lite av "vårt Toscana". Någon vinprovning ska vi nog hinna med, och förmodligen enhel del mat oxå!


Blåst & Ikeas köttbullar

Det blåser här, alltid är det nått med vädret man kan klaga på, under värmeböljan kunde vi i alla fall flyga, men nu har vi fått ställa in flera flygningar och det är inte kul! Vädret ska ju vara bra här!
Men nu har det varit halv storm hela vecka och 4 inställd mornar, suck..

Hur som, vi hade inget att göra igår så vi åkte till Florens och gick på Ikea. Jag fick otroligt sug efter köttbullar så Kjell hade inte så mycket val. Men det var faktiskt ganska roligt, flera timmar fördrev vi med att knata runt där, hittade en kul detalj, i ALLA bokhyllor i "utställningsrummen" stog det svenska böcker! Tyckte jag var roligt!
Vi fick inte med oss så mycket hem, lingonsylt, lingonsaft, godis, frysta köttbullar och så lite ljus och sånt som alltid slinker ner i påsen när man är på Ikea...

Boka upp kramkallas i oktober, vi anländer Sverige 19 okt och stannar i Sthlm en vecka ungefär, sen blir det några dagar i Heby och den 31 okt åker vi på semester 1 månad! Hihi!

Det betyder att vi har ungefär 1 månad kvar i Italien för iår, vi räknar fortfarande med att vara tillbaka till nästa säsong i maj nästa år, men det känns väldigt märkligt att lämna italien nu. Vi har varit här så länge känns det som!
Fast lite längrar man ju hem oxå, att få gå på bio (finns bara dubbade filmer här), eller att gå på stan i normala affärer (här handlar man allt på marknad, även kläder och skor), att få sitta i soffan och titta på tv (vi har ingen soffa och ingen tv här), att få tända lite ljus och mysa (har varit för varmt för ljus och dessutom för ljusa kvällar)
att få träffa alla er där hemma, vänner och familj (ni finns inte här i Italien!)


Bilder



I Assisi




Utsikt i Assisi

'


Landning bland tobaksblommor

 

Far & son har precis flugit ballong

090904

Värmen har börjat avta, termometern har stannat runt 25-strecket och det går att vistas ute utan att smälta bort, det går att ha kläder på sig utan att vara dyngsur på ryggen, det går att vända ansiktet mot solen och njuta utan att behöva gå in i skuggan och frusta som ett djur. Italien jag älskar är tillbaka!

Vi har fortfarande ganska mycket flygningar, inte så många lediga dagar, vilket är bra. Det är synd att det inte går att dokumentera alla underbara passagerare vi träffat under sommaren. Vi har varit lyckligt lottade med nästan bara fantastiska passagerare som älskat att hjälpa till, pratat i timmar om allt och inget, ätit frukost, fikat efteråt och bara varit supergulliga!

Vi har hunnit med lite sightseeing, någon dag på stranden och lite annat oxå den senaste tiden, vi var bland annat till en by som heter Assisi, jättemysigt litet ställe, men med ganska mycket turister. Kommer givetvis bilder snart!

Planerna för vintern pågår för fullt, återkommer med datum då ni måste vara lediga och hinna träffa oss innan vi rymmer iväg igen! =)

Kram så länge

RSS 2.0