3-månaderskontroll och vaccination

Lillgrodan har varit så duktig idag, hon har fått en spruta i vardera låret och därmed fått sin första vaccination. Stackars liten var så ledsen, så ledsen, stora tårar kom och hon klamrade sig fast runt halsen på mig. Men hon var så duktig så, fast tanten var elak och gjorde henne illa. Innan det onda vägde och mätte vi oxå, lilla tjejen är numera klassad som stora damen, 7,4 kg och 64 lång. =)
När vi kom hem somnade hon och sen dess har hon bara legat och gosat hela eftermiddagen. Värmen gör väl sitt oxå, men hon brukar vara betydligt mer aktiv än att bara villa ligga i famnen och snutta, men slipper vi feber så är jag glad. En eftermiddag och kväll med en massa gos och mys klarar vi av, så länge hon inte är ledsen.
Slutet på veckan kommer att bli tuff, det är trist att sitta i en lägenhet när det ska bli 30 grader varmt, får bli många promenader, sen åker vi nog tillbaka till Heby i nästa vecka. Emma gillade att bada i poolen, svalkade skönt i värmen, och kanske blir vi hund- och husvakt dessutom.

Midsommar i bilder

Emma dregglar över sillen
Testar nya kepsen
Midsommarfin
Sötis
Matstolen som mamma hade när hon var liten är nu Emmas
Sen blev det till att prova gåstolen, jättekul!
Framåt kom hon inte, men bakåt gick bra!

Midsommar

Vi anlände till Heby igår mitt på dagen och hade en lugn och skön dag i solen innan Johan dök på framåt kvällen. Det blev ett par öl och lite kortspel innan vi kröp i säng.
Idag vankas sillunch och kransbindning. Vi får väl se om Emma accepterar att ha blommor i håret idag. En ny fin midsommarkänning har hon fått och hon blev skitsnygg så klart =)
3 månader fyller hon idag, min stora stora tjej.
Vi köpte ett babygym igår som vi har med oss hit, tror hon låg i sin lilla djungel i en timme igår och tittade på djuren och i spegeln. Jäkla bra uppfinning det där!
Snart ska vi ge oss ut och plocka blommor så det är klart när Julia kommer, då blir det operation kransar. Vad är väl en midsommar utan det!?
Glad midsommar på er och hoppas ni får en fin helg!

Framsteg

Här händer det grejer, varje dag något nytt. Emma pratar väldigt mycket numera, helst med tvn eller med sin gula gubbe som sitter på hennes stol. Hon slår på den och skrattar, ropar och hojtar.
Hon gillar att stå, hellre det än sitta, ligga det gör man bara när man ska sova, annars är det tråååkigt.
Hon gillar att bli uppdragen i armarna från liggande till stående, hela vägen på en gång, sen tar hon ett par trevande steg framåt.
Hon börjar gilla sina fötter, speciellt efter att vi fick tofflor med skallra i från Martin & Irene, de är jättepoppis, skitkul att sparka i luften eftersom det låter då.
Tiden då största tiden på dagen spenderades i vagnen sovandes är över, nu är det mer vakentid än sovtid. I vagnen ligger hon mest och slår på den fina dockan som hänger där.
Med ersättningen går det inte så bra, hon gillar inte riktigt det där med flaska... men vi fortsätter och träna, en dag hoppas vi hon ska förstå, helst innan 7 aug eftersom Winnerbäck konserten är då.. Annars blir det en kväll i bilen utanför för Kjell och Emma, om de inte klarar sig utan mig! Haha, vore ju för trist om vi inte skulle få det att funka innan dess.... =)
Ikväll blir det grill med bästa tjejerna, ska bli jätteskönt att bara få snacka lite skit och dricka nått glas vin. Har en känsla av att vi alla har lite att ventilera om =)
Torsdag bär det av mot Heby och midsommar. Kjell kommer efter på fredag och förhoppningsvis blir vädret så fint som de lovats! Har bestämt att det är dax för premiärdopp i poolen den här gången, både för mig och Emma!

Återblick

Vi har haft en jättefin dag som inleddes med lite städning här hemma och gos med Emma. Sen åkte vi till Duvnäs och grillade med några U&N kollegor och hade jätte skönt i solen. Tack Åse för fantastik organisation!
Efter det åkte vi hem och öppnade en flaska skumpa på balkongen och åt lite ost och kex. När Emma somnat för kvällen satt vi kvar och pratade minnen om Italien i flera timmar. Slutade med att vi hämtade datorn och satt och kollade bilder och mindes alla underbara kontakter, människor, vänner, ballonger, resor, gräl, dagen då vi fick veta att Emma var verklighet, all mat, allt vin, resan hem, Thailand, väntan på Emma, köpet av lägenheten i Skarpnäck, ja... herre gud vilket år vi haft!
Här är vi nu, tillbaka i verkligheten, tar ett glas vin till och väntar in att Emma ska vakna för sin nattmat. Vi får se när det blir i natt, det varierar så väldigt! Ikväll fick hon mat av pappa med flaska för första gången, så jag vet inte om hon kommer att sova flera timmar till eller om hon vaknar om ett par timmar som hon brukar för mat. En sak är säker, min kropp säger att hon borde fått mat av mig för mååånga timmar sedan! Ont ont ont... =)
I morgon ska vi hinna med en sväng till farmor och farfar och sen IKEA. Det är allt som är planerat i alla fall, sen blir det väl det vanliga, sitta på golvet och stå-träna med Emma, gå en promenad om det inte regnar, kanske blir det bland kolonistugorna. Det gillar vi!

Bilder

Tänkte uppdatera er med lite bilder

Sjuka familjen

Vi hostar, snorar och nyser i kapp här, Kjell hade sin topp i veckan och är på bättringsvägen och jag tror att jag har min topp idag, näsan vill inte sluta rinna och hostan går så djupt ner i magen så man inte får luft, urs vad jag hatar att vara förkyld. Stackars Emma har varit rädd hela dagen, hon rycker till varje gång vi hostar eller snyter oss, stackarn. Men bara inte hon blir sjuk så är jag nöjd, hon är ju lite snuvig i näsan men det har hon varit sen födseln, och det är jobbigt nog för henne! Hon har varit jätte kinkig i kväll, lite gasig i magen tror vi, svårt att sova, hon har väl haft lite tråkigt eftersom vi inte orkat leka så mycket idag kanske...
Tänkte uppdatera er med lite bilder på när Emma och jag var ute på startfältet senast och kolla de in pappa på jobbet:


2010-06-09

Har inte hunnit skriva på länge nu, men vi har haft för mycket att göra de senaste dagarna. Blir inte så många ord i kväll heller för ögonen håller på att falla ihop, men en snabb uppdatering lyder;
I lördags rullade jag och Emma till Heby och kvällen bjöd på vin och grillning, Kjell kom på motorcykeln och det blev en ganska sen kväll då lillasyster kom med lite vänner och vi satt ute och hade trevligt.
Söndagen bjöd på en långpromenad innan Kjell rullade hem mot flygning och jag och syster gick på fotboll medanEmma stannade hemma med mormor och sov i vagnen.
På måndagen började morfar och jag med operation altan, dvs rivning. Allt skulle bort, runt hela poolen, hela innedelen och ja, många spikar var det som skulle dras ur! Vi kom ganska långt och hann med några öl i värmen oxå. Mormor var barnvakt och de sjöng och lekte hela dagen. Johan dök upp framåt kvällen och under tisdagen hjälpte han till med sista rivningen medan vi åkte till Västerås för att köpa nytt virke. Vi hann även med en tur på Barnens Hus och Emma fick den efterlängtade hoppgungan.
Idag har vi fortsatt jobba men det är långt kvar innan det är klart. I morgon tänkte vi dock åka hem mot stan igen då vi varit borta många nätter från pappa nu, både han och vi har börjat längta, så nu får det räcka för den här gången, men förmodligen är vi snart tillbaka igen, man vet aldrig!
Så , det var en snabbresumé av den gångna veckan så nu vet ni vad vi har haft för oss!

Alla säger...

... att tiden går så fort, men jag vette fasen.. Känns som att jag gått här hemma i ett år men det har bara gått 9 veckor sen lill-grodan kom till världen. Dagarna går så fort och ryggen gör mer och mer ont för varje kilo hon lägger på sig! =)
Numer är det mer vakentid är sovtid om dagarna, har väl med värmen att göra kan jag tänka, hon sover inte mer än 30-40 minuter i sträck, sen är det tråkigt. Hon kan inte sitta ännu, men det är redan roligare att stå och idag började hon lyfta fötterna och gå på mig när jag hade henne ståendes i knät. Ena foten framför den andra, fyra steg lång är jag från knät upp till bröstet, där tar det stopp!
Att sitta i babysittern vi fick av mormor och morfar är det roligaste som finns just nu, den spelar musik och har en spegel i en arm som går ut öve rhuvutet så där ligger hon och tittar upp och pratar med sig själv. För pratar, det gör hon, långa haranger av babbel kommer numera, och pratar man tillbaka kommer stoooora leenden.
Att sitta i knät och sjunga är en annan favorit, "Hoppe hoppe hare" har morfar lärt henne och den är bra, "En kulen natt" är en annan favorit.
Idag började vi leka "tittut" men det var bara kul ett par gånger, fattade kanske inte riktigt  =)
Eventuellt är en tand redan på väg, hon har börjat dreggla, vill hela tiden suga på något, spelar ingen roll om det r min arm, hennes händer, en filt eller vad som finns i närheten, men allt tyder väl på att det är "gnag-dax"
Fasar över detta, uj så ont hon kommer att ha... Urs urs, men kanske är det bara upptäckten av händer och ansikte, vi får väl se.
Pappa har vi inte sett så mycket den här veckan, jobb jobb jobb. Är det inte flygning är det alltid någon som har en trasig ballong som måste lagas... I går var vi till Upp & Ner och hälsade på så vi inte glömmer hur han ser ut. Följde med ut till Gärdet och såg dom flyga iväg. I kväll blev det inställt så han har varit hemma några timmar, men är uppbokad på morgonflygning i morgon, ska vara på jobbet kl 02.00 så han sover redan. Sen behövde en ballong lagas innan kvällsflygningen så vi ser honom nog inte i morgon heller, fast det är lördag.
Men men, sommaren varar inte för evigt, det är som det är just nu!

Balkongrace

Nu är det slutpiff på balkongen, fick hem en drös med blommor från Heby igår så nu har jag planterat, det sista är inköp av dynor och ett parasoll vilket sker i morgon, sen börjar jag bli nöjd!


RSS 2.0