Är det verkligen den 28 juli idag?

Vart tar dagarna vägen, det känns som att vi inte gör något alls här nere, men dagarna bara försvinner och snart är ju sommaren slut!
Ska iof bli lite skönt med höst och kanske lite normalare väder, det är fortfarande mellan 37-41 grader i skuggan varje dag och det är faktiskt inte särskillt skönt. Vill inte klaga, men det är FÖÖÖÖÖR varmt!  =)
Vi har flugit en hel del nu igen och det håller i sig ett par dagar till innan det blir väldigt lugnt i augusti. Det är lite trist, dagarna blir så långa när man inte har flygning på morgonen, det är svårt att sova i värmen så det stör inte att gå upp vid 5-tiden lixom, mest skönt faktiskt.

Jag har precis varit på marknaden här utanför dörren, tokcharmit, det första ståndet är verkligen 1 meter utenför vår dörr!
Det blev Citroner, tomater, sallad, pärsikor, grillad kyckling samt ett par shorts och en kjor. Brände totalt 26 euro, alltså ca 280 kr.
Helt okej tycker jag! Gillar marknaden, man kan hitta så mycket spännande, förra veckan blev det en oljekanna till olivoljan i köket, samt en "vattenflask-hållare". Här är vattnet så kalkigt så det går inte att dricka utan man måste gå ut på torget och hämta vatten från en kran, då är det bra att ha en sån här så man får med sig 6 flaskor åt gången. I sverige ser man mest en "vattenflask-hållare" vid sidan av fotbollsplanen där alla sportflaskor står, fattar ni vad jag menar?
Hur som, slutbabblat för idag, det är dax för lunch nu, det blir det canelloni idag, spännande, första gången jag provar att göra det, men det blir nog bra.

Vi hörs!

Bilder


Tiden bara rinner iväg

Det är tomt här utan Carro, grabbarna jobbar och håller på, jag städar, har packat upp allt och står för maten, men det är ensamt utan gumman här, ingen som tjattrar och står för allt ljud.

I torsdags tände vi grillen på takterassen, satt och blickade ut över allt grönt, små byar med glittrande ljus i fjärran, unga och gamla på baren nedanför som tog kvällens glas vin. Satt där tills vi tömt vinkannan och gäspade ikapp

I fredags var vi till havet, hade en ledig dag så vi åkte redan klockan åtta, varför sova ut när man är ledig, det är ju dumt!
Badade och solade hela dagen, det fortsätter vara ungefär 40 grader i skuggan här, nästan för mycket.

I lördags vaknade vi av regnet, fick ställa in flygningen tyvärr. Det drog över nått skit, men nu är det sol och varmt igen.
Haft en lugn dag, pojkarna har rivit av taket på den fösta terassen och ska lägga ett nytt, det kommer att bli ännu finare här.
Söndag blev det flygning och sen softade vi bara hela dagen. Avslutade med restaurang på kvällen, ett jättefint ställe dit vi definitivt ska gå igen.

Idag flyger grabbarna och jag kör bokning, email, tvätt, blomvård med mera. Skönt med lite egen tid  =)
Blir nog en shoppingrunda på eftermiddagen när de har kommit tillbaka, jobbigt med en bil men förhoppningsvis är nissan klar på verkstaden idag eller i morgon, skönt..


Bla bla bla

12 juli


Nu har snart Carros vecka i Italien gått och det känns som att vi mest har varit trötta hela tiden. Flygning varje morgon, vin på kvällen och mycket tjatter så klart. Patrik är ju kvar två veckor till så helt ensamma blir vi ju inte när hon åker hem, men ändå, det känns trist...

Vi har i alla fall haft fint väder och sol hela tiden och hon har fått flyga en gång, trots att hon var livrädd.

Vi har inte gjort så mycket sightseeing men vi har haft trevliga middag med god mat, gått runt i byn och kikat och ätit massor med god glass!


Ikväll ska vi ha lite partaj då vi inte har något flygning i morgon, första gången på 11 dagar tror jag, så det ska bli skönt att sova ut på morgonen, ladda batterierna lite.


Vi trivs sjukt bra i nya lägenheten, den är bara sååå fin! Terasserna är väl utnyttjade! Och köket är så stort, det är kul att laga mat nu!

Allt är inte uppackat och klart ännu, men det blir det när Carro har lämnat oss, då ska jag ta tag i det, känns lite osocialt att göra allt sånt just nu.


Kjell "klagar" flera gånger varje dag, "Jag har något på mitt finger" "Det är något i min handske" mm.

Det är ju lite ovant i början när man aldrig burit smycken tidigare, men jag tror han vänjer sig snart..


14 juli


Igår var vi till sjön och badade, det finns en ganska stor pöl ca 20 min härifrån, så det var helt lagom. Kvällen var planerad hos Robert med middag och det blev väldigt trevligt. Tyvärr var vi tvungna att åka klockan elva, släppa av killarna och sen åka raka vägen till Rom och flygplatsen. Jag var tvungen att vara tillbaka med bilen till fem så grabbarna kunde åka till flygning så för mig blev det lite mer än 5 timmar i bilen. Något trött var jag tillbaka halv fem i Sinalunga.

Nu kanske ni undrar hur det kommer sig eftersom vi har både Nissan och Volvon och jag måste, med sorg berätta, att det är inte Volvon som gått sönder, det är den nya bilen...

Den bara stannade en dag, gick inte att starta, så vi fick bogsera den till verkstaden. Dieselpumpen har gått sönder för att filtren inte har bytts så allt har slaggat igen... Ungefär 8000 spänn kommer det gå på att laga och ta r ungefär en vecka. Det är så surt... Det var för att sånt här inte skulle hända som vi skaffade en "ny" bil!

Men men , det är ju inte så mycket att göra åt tyvärr.. hoppas bara fösäkringen täcker det..


Nu har vi en lite lugnare tid framför oss, ingen flygning förren på söndag, så nu ska resten av lådorna packas upp, utrustningen ska fixas vilket inte har hunnits med på länge och jag hoppas vi hinner se var Sinalunga har att erbjuda oxå. Det verkar vara en riktigt mysig liten stad, men betydligt större än förra stället var så det kommer nog ta lite tid innan man hittar allt.


Idag har vi nog vämerekord dessutom, termometern gick upp till 39 grader i skuggan nu på eftermiddagen. Det var inte skönt alls faktiskt! Alla fläktar går för fullt, men det rinner efter ryggen i alla fall. Mycket öl går det år när det är så varmt!


En morgon över Sinalunga

I tisdags hämtade jag upp Patrik och Carro i Rom. Vi körde hela natten och parkerade hos Robert kl 3.30 på morgonen. Efter två timmars sömn kom passagerarna och vi gjorde oss klara för flygning. Kjell blev otroligt förvånad när Patrik helt plötsligt stod på startfältet. De kramades och brottades, vägrade helt enkelt släppa taget om varandra för en lång stund.
Men till slut kom vi iväg.
Patrik blev chaufför, Carro åkte med i bilen, Rober var pilot, Kjell och jag passagerare tillsammans med två damer från USA.
Vi hade turen att flyga rakt över Sinalunga - där vår nya lägenhet finns. Den är i etage, första våningen har hall, vardagsrum och två stora sovrum med varsin toalett och dusch. Övervåningen har stort kök och utgång till terassen, från terassen har vi trappan upp till takterassen, som bara är vår! Den ser ni om ni tittar nära på fotot, en vit terass på byggnaden bredvid kyrkan.
Vi hade planerat allt och förlovade oss rakt över huset, jag fick höra den finaste, roligaste och vackraste dikten någonsin. Den löd så här:

Jennie Maria Fasth:

With the speed as an arrow dart
Letting go of some farts
End even som burps
But with the inside of a sparkling heart
I have to ask
Would you take this piece of ass
Even if our decisions sometimes go to fast
Not thinking of the past
But to see if this can last
Last for a lifetime i supose
I guess you here and now have to choose
Choose if you want to wake up next to this goof
To see you every morning is my wishes
and real truth

Vad säger ni om det? Kan man svara något vettigt?
Jag blev så överraskad, hade ingen aning om han komponerat en dikt, på engelska dessutom!
Det kom några tårar, vi fick på oss ringarna och gick snart efter det ner för landning.
När Carro och Patrik hittat på oss blev det massor med champange och vin, åt frukost och skålade många gånger.
När vi kommit tillbaka så kastade vi oss iväg i bilen till lägenheten och började packa, vi fick in allt i släpet och åkte till nya lägenheten i Sinalunga och lastade in alla kartonger i nya lägenheten.
Vi fixade en potatisgratäng, tände grillen, grillade kött och majskolvar, drack mer champange och vin. Robert och Liz kom över och vi firade hela kvällen.

Carro och Patrik stannade hemma under morgonens flygning men vi pallrade oss upp och iväg och det gick bra, som vanligt väldigt trevliga passagerare.
Vi har totalt 11 flygningar på raken varav 7 är avklarade, så det går bra nu  =)

Just nu är grabbarna ute och tittar på motorcyklar, Kjell är såå nöjd att han har någon som vill följa med honom medans jag är såå glad att jag har Carro som sitter här med mig och snacka skit och dricker vin  =)
Livet kan inte vara så mycket bättre just nu, 30 grader varmt i skuggan, på takterassen med ett glas vin, med utsikt över hela Toscana. Det kommer bilder, jag lovar, så snart som möjligt!

Kramar från Italien

Har inte tid eller ork...

Ledsen att jag inte har uppdaterat er på länge, men jag har inte haft orken de senaste dagarna. Vi har idag gjort fjärde flygningen på fyra dagar och vi har tre kvar innan vi får vila. Och det blir nog inte så mycket vila då heller eftersom både Carro och Patrik, (utan Kjelles vetskap) kommer ner på tisdag natt. Att Patrik kommer är alltså en hemlilghet än så länge, och jag har faktiskt lyckats hålla den! Det har varit tufft vissa dagar, men det har gått bra. Han kommer inte bara att bli förvånad utan även fullständigt överlycklig! Jätteroligt!

Utöver all flygning de senaste dagarna letar vi lägenhet/hus för fullt. Kille vi hyr av just nu har såld den vi bor i och de vill ha tillträde redan 20 juli, så vi försöker lösa det så fort som möjligt, men det är ju inte helt lätt... Men allt löser sig på något sätt.. Jobbigt att hålla på med på eftermiddagarna dock eftersom vi går upp vid 4 på morgonen och i den här värmen vi har är det lätt att känna tröttheten redan frammåt 3-4 på eftermiddagen..

Hur som, jag lovar att uppdatera så snart jag får lite ork igen, just nu infinner den sig inte tyvärr..

Men, vi lever, mår bra, har strålande fint väder med fantastiska oväder på kvällarna ibland, så man sprätter till när det åskar, det går inte att jämföra med svenska åskväder... och vi är lika kära som för ett år sedan, så ni behöver inte oroa er för oss!!

KRAM

RSS 2.0