8 månadersbesiktning

Då har vi varit på BVC igen då, hon klarade det galant, inga konstigheter alls. 10 500 gram och 72 cm lång. Fortfarande stor tjej, men det är bara bra nu när hon är sjuk precis hela tiden. Förkylningen går in på vecka 5 och började om i helgen igen med febertopp på 38,6 grader och snoret bara forsar ur näsan.
Idag är det bättre men hon är fortfarande trött och gnällig. Vill sova nära, gärna på mig, inte i sin egen säng, så i lördags gick jag och lade mig vid halv tio och igår var hon nio, annars vägrar hon sova. Ikväll försöker Kjell men han är kvar därinne fortfarande så jag tror inte det går något bättre idag heller...
Stackars liten.. Snoret rinner ner i halsen och hon hostar så hon nästan kräks..
Hon har fått Mollipect men det smakar ju så fantastiskt illa så det går knappt att få i henne en milliliter åt gången. Hon spottar, fräser och RYSER. Usch...




Vilket väder!

Mysigt:

* Lagom kallt
* Snö
* Klar luft
* Moddfritt
* Varma kläder
Omysigt:

*Oplogade vägar
*Snålblåst
*Snö som inte faller utan yr runt
*Glömma mössan på hatthyllan


Vi har riktig vinter i Heby just nu, det har snöat i ett dygn och det yr runt och lägger sig i drivor. I morgon kommer kylan, ska visst bli mellan -10 och -15 grader den kommande veckan. Jag visste inte det när jag packade, har varken med mig vinterkängorna eller vinter jackan... Emma har full utrustning med sig, och det är väl huvudsaken det. Jag kanske får köpa ett par långkallingar i Sala i morgon när vi ska in och shoppa lite, sen klarar jag mig nog oxå.

Idag har vi varit i Morgongåva och hälsat på Satu och Saga. Vi fick komma till den Öppna Förskola de går till och vara med på lek och sång stund.
Lite taskig planering gjorde dock att vi var tvugna att åka hem för att äta lunch, sova och gå med Knut efter en stund men vi kommer kanske dig igen!
Har även kollat upp vad som finns i Heby och här är det Kyrkis på torsdagar. Det ska vi testa nästa gång. Ser ju på Emma att hon är alldeles för ovan med andra barn! Det är inte bra, hon måste komma ut lite mer och få leka med jämnåriga. Det kan man ju förstå, att det inte är så kul att umgås med morsan varenda dag!   =)

I morgon som sagt är det en sväng till Sala, om vägarna är körbara. Tanken var att vi skulle åkt till Carro och Ronja i Uppsala men dels är vägarna inte kul, dels har vi mammas lilla bil och där får inte vagnen plats och Emma har sin gamla bilstol som hon "ligger" i, alltså babyskyddet, och hon gillar inte den. Man ser ju inte ut genom fönstret då!!!
Så det blir nog ingen resa dit den här gången, vi hoppas på bättre väglag och bättre förutsättningar nästa gång!
Så lite shopping i Sala, kanske någon julklapp till någon, glögg från bolaget ska vi ha till helgen, ska känna och klämma lite på klänningen jag vill ha till jul som finns på KappAhl, tycker den är så fin!


På lördag är det loppis i Folkets Hus, dit ska vi så klart. Är helt besatt av att handla second hand just nu. Köper massor på Blocket och Tradera. Går ofta till Hela Människan och Möjligheternas Hus. Alltså, när det gäller barnkläder och leksaker. Även inredningsprylar. Inte kläder till mig själv eller andra vuxna, så långt har jag inte kommit.
Men seriöst, varför ska jag köpa dyra leksaker som går att köpa begagnat och som ett eller två barn har lekt med innan? Jag vet ju själv hur mycket vi har samlat på oss de senaste 8 månaderna i både kläd och leksaksväg som Emma har använt en eller två gånger, jättefina kläder som hon växte ur alldeles för fort som knappt är använt. Klart som f*n att ett annat barn kan ha det efter henne! Så jag ska snart samla ihop en stor hög med saker och sälja eller lämna vidare till välgörenhet!

Så. till sist, lite Emma-uppdatering då:
Ålar, i full fart framåt, sätter inte i knäna, men tar sig fram över golvet genom en snygg stil som går ut på att sätta i händerna och tårna och vicka på rumpan  =)
Har ställt sig upp ett par gånger mot möbler och saker
Går med gåvagnen eller leklådan framför sig
Älskar att gunga
Äter som en hel häst, dagens nyhet blev keso med banan, jättegott!
Tittar efter lampan
Klappar händerna (ibland)




Bowling

Uj, vilken kväll! Vi åkte in till stan vid tre och mötte upp familjen på bowlinghaket vid hötorget sen blev det fullt ös! Match, öl och sen jättemiddag efter det. Emma somnade i vagnen så vi och Julia tog T-banan hem och de andra åkte bil. Här hemma blev det "Så mycket bättre", vin, ostbricka, mina hembakade muffins och kaffe.
Vilken bra kväll, tack kära familj!




Passade på att ladda över lite andra bilder från pappas telefon när den ändå var här så här kommer några favoriter!

Emma äter ballerinakex




Emma leker pirat


Ännu en badbild, det är ju det bästa som finns!

Blä blä blä

Har inget vettigt att skriva, men känner att jag borde uppdatera er.. Ahhh...

Vi har varit i Heby några dagar, någon fest blev det ju inte i Uppsala, men det var trevligt ändå, massa god mat, som vanligt, något glas vin och en skräckis på lördagskvällen. Inte fy skam!! En hel del shopping blev det å, fast jag hade glömt plånboken hemma, skitsmart, så ska jag göra fler gånger! Emma fick en massa nya kläder, vi fick med en massa nytt julpynt hem och lite doftljus och annat smått och gott  =)

Emma har lärt sig åla, hon tar sig fram, med viss möda, sträckor på 1-3 meter innan hon ledsnar... Det går ju så sakta!! Mycket roligare att gå! Med gåvagnen eller en pall som går att putta framför sig. Då går det riktigt fort!
Hon är fortfarande snuvig och hostig, har varit så i två veckor nu, förstår inte vad som är knas, kanske dax för en tur till VC igen, men vad kan dom göra??

Kjell är ute och kör taxi så här hemma är det tyst och lugnt som i graven. Han ska köra i morgon med, sen hemma en dag och sen en tur till U&N. Han håller sig sysselsatt, och det är ju bra.
Inför jul kommer det bli mycket jobb för honom, så det blir nog några fler svängar till Heby för oss. Förstår inte varför, men han tycker det är svårt att sova när vi är hemma...  =)

Nu ser vi fram emot lördag som betyder BOWLING med familjen som kommer till stan. Först bowlar vi på eftermiddagen och sen käkar vi middag, avslutas nog hemma hos oss så lillgrodan kommer i säng ordentligt.
Jag har inte spelat bowling på flera år, dels pga året i Italien och sen pga magen. Ska bli såååå kul!!
Sen ser jag fram emot att få börja julpynta. Har nya fina julgardiner ligger här bredvid mig, har en ny jättefin stjärna, en toksnygg adventsljusstake som mor min och jag komponerat ihop själva i lite modernare stil än den klassiska, har för första gången i mitt liv små porslinstomtar att placera ut (dock ej inom räckhåll från Emma som redan bitit i luvan på en av dom med sina små gaddar) und so weiter. Jag gillar julen och har alltid gjort det, men i år ser jag fram emot den lite extra, det är ju trots allt Emmas första jul!  =) Hon har för övrigt redan provat sin tomteluva .....  =)

Måste snart börja klura ut alla julklappar oxå. Det är svårt i år... Alla börjar bli så stora och vuxna! Duger inte med små kraffs-saker längre! Hallå familjen, tar gärna emot tips!!!
Ser ut som att julafton och juldagen blir i Heby och annandagen blir i Stockholm, sen tar nog Emma och jag tåget tillbaka till Heby igen på måndagen eftersom Kjell ska tjäna pengar i mellandagarna och kommer sen upp till Heby igen till nyår.
Ah, men det är låååångt dit, november är en jättelång månad.. och dyr!

Har tyvärr inga nytagna bilder att bjuda på, kamerasladden ligger för långt bort, sorry, men här kommer en favorit i repris!




Fredag igen

Stackars lilla C, hon ligger inne på sjukan igen.. Hon kom hem för ett par dagar sedan efter att ha legat inne i flera dagar då hon fått mjölkstockning och dom fick pumpa henne på var och äckel... Och nu ligger hon inne igen, det gick inte över. Stackars älskling!
Så det blir ingen fest på lördag heller, andra gången den blir inställd. Förra gången var det för att Ronja ville ut ett par veckor för tidigt och nu detta. Det är nog bara att inse Hans, det blir ingen 40-års fest för dig!  =(


Nu något annat, i måndags när vi var ute och promenerade i Skarpnäck såg det ut så här:



Nu har vi precis kommit in från dagens första promenad och det ser ut så här:



Lite skillnad va!!
Det är mysigt med snö, men idag hänger regnet i luften så vi hoppas det inte försvinner, det kan faktiskt få ligga kvar ett tag till tycker jag!

Onsdag

Då har vi landat i snöiga Heby då. Jäklar va vitt och fint det är är, snön ligger i drivor och jag fick börja med att skotta gatan för att kunna parkera bilen. Otrolig skillnad från Skarpnäck där vi promenerade en sväng i morse innan vi gav oss av, slaskigt, blött och grått.
Här var det andra bullar! I morgon ska Emma få känna på snö för första gången! Undrar om hon vill rulla ner för pulkabacken med mig...? Nä, jag ska skona henne från det denna vinter, det får nog bli nästa år =)

Hon har gjort sitt bästa för att charma mormor och morfar hela eftermiddagen och kvällen (inget svårt jobb för henne), visat att hon kan stå med gåvagnen i flera minuter utan att någon håller i henne, visat hur hon racar med gåstolen, fram och tillbaka, hon kan låta som ett monster med sin hesa hals (flåsar typ..) och ibland tittar hon på lampan när man frågar vart den är, men vi fick tjata en hel del...
Det blev några trevande krypförsök i deras säng också, men det var för att hon drog sig fram i täcket, fuskisen.. =)

I morgon blir det nog en tur till Sala, inte mycket shopping för mig dock, jag glömde plånboken hemma i Stockholm.. Tokigt, men vi får försöka klara oss ändå.. Som tur var så hade Kjell tankat bilen innan vi drog!

Fredag

Så var det snart helg igen då, men en lite annorlunda sådan.
Jag låg i sängen till efter tio idag, Emma och Kjell var uppe och lekte och jag låg och lyssnade på dom, det var en välbehövlig vila. Sen stack dom iväg vid elva och har fortfarande inte kommit hem. Dom skulle till farmor och farfar och serva deras akvarium som behövde en omgång av skursvampen.

Jag gick upp och började städningen, måste säga att jag kommer aldrig mer att ha förståelse för personer som har ostädat hemma och inte har barn, det går ju så jäkla snabbt när ingen vill ha ens uppmärksamhet hela tiden!
Golven klara på ett kick, lika så badrum, nya sängkläder, tvätten klar, allt är avtorkat och dammat. HA! Det gick som tåget, på räls!

Men nu satte jag mig här, det börjar bli lite ensamt, lite för tyst faktiskt... Men dom kommer nog snart. Kjell ska köra taxi i natt och går på kl 19, så han vill nog sova någon timme innan han ska iväg. Samma sak i morgon natt, då blir vi också ensamma, lillgrodan och jag. 

Hennes förkylning har börjat lätta. Det vart några svettiga dagar med liiiite feber bara, runt 38, hon ligger vanligvis på 36,5. Massa snor, snigelspår under näsan konstant, en massa hosta, nästan ingen mat på ett helt dygn, men som läkaren sa när vi var till VC igår, hon har ju lite hull att ta av så hon klarar sig... Hmm...
För tre nätter sedan vaknade hon och kunde inte andas, det bara pep i halsen på henne, allt snor hade stockat sig och satt igen luftvägarna. Då blev det lite läskigt, men när hon fick komma upp en stund gick det över rätt fort. I natt tog hon igen sig lite och sov mellan 18.45 och 5.00. En flaska välling och sen sov hon till 8.30
Så nu börjar det ordna upp sig igen, förutom att både jag och Kjell snorar istället, men det är mer överkomligt. Vi kan ju åtminstånde klaga, det kan inte hon! Man blir lätt hjälplös när man inte förstår vad som är fel och hon inget säger!  =)

Annars inget nytt, hon står mot bordet långa stunder, 10-20 sekunder, hon går och puttar sin leklåda framför sig om man håller en hand på ryggen, annars tippar hon åt sidan...? Inte bakåt, utan åt sidan, taskig balans helt enkelt!
Kryper icke, spratlar fortfarande som en fisk på torra land, finns inga tendenser alls till att ställa sig på knäna  =)
Andra tanden har nästan spruckit igenom, den första gnager hon på allt med, helst min mobil, den är god den.
Tandborsten fattade hon direkt vad hon skulle göra med, skrapade väl skönt mot gaddarna antar jag.

Torsdag

Aningens förkyld ställde Emma ändå upp och modellade i nya tröjan mormor stickat. Såå snygg!



Sen testade vi nya tandborsten, den var jättegod!





Uppdaterar er mer senare, nu måste jag rusa ut och hämta kinamat, kvällens middag  =)


Sjuk igen

Jag är jättenoga med mössa, varma tröjor, jättevarm filt osv, men ändå kom förkylning nummer två för Emma som ett brev på posten...
Hon är jättesnorig, 38 graders feber, har inte sovit något på hela natten, snoret sätter sig i halsen och hon hostar så hon kiknar...
Tråkigt, tråkigt.. Hon sover nu men jag hör henne hela tiden, snörvlar, vrider och vänder sig i sängen, blir nog inte så lång stund verkar det som.


Faktiskt är det lite sol ute men frågan är om vi orkar gå ut nått idag. Det är väl ganska bra med frisk luft när man är sjuk, men eftersom jag inte heller fått sova nått i natt är det ganska segt idag. Får kanske bli en kort sväng när det är dax för eftermiddagsluren, vi får se.


Uppdateringen för dagen blir att hon kan fortfarande inte krypa men i morse stod hon 15-20 sekunder mot bordet och joddlade lite. Sen tippar hon åt sidan, sätter sig inte ner på rumpan alltså. Mycket kvar att träna på...
Hon börjar dock hitta lampan efter mycket tjat från morfar i helgen. I dag under lunchen fixade hon det 2 gånger, men struntade i mig fullständigt de andra 10 gångerna jag frågade... =) Mycket kvar att träna på där med  =)

RSS 2.0