Lite uppdatering

Antar att ni vill veta hur det gick till när Emma kom till världen så jag tänkte passa på nu när hon ligger med pappa och sover i sängen att skiva en liten kort berättelse. Hoppas jag hinner komma till slutet innan dom vaknar.
Vid 2-tiden på natten mellan 24-25 mars vaknade jag av att jag trodde jag kissade på mig. Gick upp på toa en sväng och väl tillbaka i sängen så hände det igen. Började fundera om det kunde vara vattnet som gick, men jag hade precis sett ett avsnitt av en amerikansk serie på TV där en kvinna lämnade en stoooor pöl på golvet när vattnet gick, och med det färskt i minnet så stämde det inte riktigt med mina små droppar. Satt och googlade en stund på nätet och kom fram till att vattnet kan gå i omgångar om inte alla hinnor spricker samtidigt så jag väckte Kjell och förvarnade, bara i fall att, och tur var nog det, för vid 3 så började värkarna komma med ungefär 7 minuters mellanrum. Vi ringde in, fick standardsvaret, "ta två alvedon och vänta". Vid 7-tiden stod jag inte ut längre, ringde igen till SÖS och kved, nu kommer vi in! Svaren blev, njaa, okej, tyvärr är det fullt i hela Stockholm, men det finns en plats i Södertälje, annars är det Nyköping, Eskilstuna eller Västerår som har platser. Vi slängde oss iväg i full fart för att få platsen i Södertälje, tror färden dit gick i 140 km/t de få gånger jag orkade titta upp, vi hade nog båda lite lätt panik, för nu gjorde det ont som fan!
Vi möttes i dörren när vi kom, direkt in på ett litet rum och på med maskinerna som skulle mäta bebisens hjärta och mina verkar. Var 5 cm öppen och värkarna kom nu med 3-4 minuters mellanrum. Vi var alltså igång!
De gav mig lustgas men efter en halvtimma med den så kräktes jag som en gris, det funkade inte alls. Allt bara snurrade, paniken kröp i hela kroppen, jag gör inte detta utan någon hjälp, ring på doktorn, ryggmärgsbedövningen sattes in och helvete vad ont det gjorde, men oj så skönt samtidigt... Det var verkligen en befrielse...
Tiden gick otroligt fort, helt plötsligt var det dax för lunch och jag hann ta två tuggor innan det satte igång ordentligt. Efter 1 timmes krystvärkar så kom hon, en liten skrikande alien kom ut och Kjell fick klippa navelsträngen innan hon kom och låg på min mage. Stor eloge till våra barnmorskor, kan varmt rekommendera BB i Södertälje, kunde inte ha haft bättre stöd och hjälp! En "häftig" grej var att under krystvärkarna gick resten av vattnet. En hinna hade hållt sig hel och dessutom blockerade hennes kropp så vattnet inte kom ut tidigare. Det lilla som kom under natten var alltså vattnet som gick, men bara en del, typ...
Vet inte om jag eller Kjell grät mest men känslosamt var det, helt obeskrivligt att den lilla varelsen äntligen var ute i kalla luften efter så lång tid i magen. Tänker tillbaka på tiden i Italien när vi precis fått reda på att hon fanns, hur vi jobbade på med ballongen och alla passagerare som gratulerade och fick jobba lite extra för att jag inte fick lyfta och bära, när byxorna slutade passa för att magen putade och jag fick sätta en gummisnodd i knappen för att jag inte hittade några mammakläder därnere...
Efter att vi pustat ut lite kom brickan med mackor, kaffe och lite cider i skumpaglas så vi fick skåla, en stund senare blev hon vägd, mätt och vi fick sätta på henne kläder, lite tafatt, men det gick bra.
3 380 gram och 50 cm lång, tio fingrar och tio tår, inte gul, lite mörkt hår i nacken, och bara så underbart vacker. När vi sitter där med tårarna rinnande båda två fyrar hon av ett litet flin och räcker ut tungan åt oss, sen somnade hon.
Vi fick ett nytt rum med två sängar och en plastbalja till tjejen så vi kunde stanna över natten. Lite konstigt att ha sköterskor springandes i rummet hela tiden, dag som natt, men det var skönt att känna sig lite övervakad. Hon tog bröstet som hon skulle och sov som hon skulle, så efter en natt så bestämde vi oss för att vi ville hem och installera oss. Efter ny vägning, 3 240 gram så packade vi ner henne i bilbarnstolen för första gången och givetvis, som alla barn, somnade hon direkt när bilen började rulla.
Väl här hemma har vi mycket gostid i soffan under ullfilten vi fick av mormor, den bor vi i, både Emma och jag, jättemysig. Första natten var lite kinkig, då gick jag upp på natten för att amma så Kjell fick sova, men det har jag kommit fram till är jättedumt för då får hon svårt att somna om efteråt, bättre att ligga kvar i sängen och mata dr, det funkar jättebra, då somnar hon direkt efteråt mellan oss i sängen i sin filt. Så rutinerna börjar infinna sig och vi lär oss dag för dag att tolka hennes uttryck och hur vi ska bete oss.
För att aldrig tidigare ha hållt i en bebis eller bytt en blöja så ger jag all credit till Kjell, han är fantastiskt duktig och utan honom hade det här aldrig gått. Jag skänker många tankar till ensamstående mammor med bebisar, fyfasen så hemskt!
Så, nu får det räcka för idag, nu vet ni i alla fall lite mer om vad som hände.
Avslutar med att tacka för alla hälsningar och hälsar alla välkomna som vill komma och hälsa på. Vi är helt ikapp med sömn och liknande så ni behöver inte känna att ni tränger er på, dörren står öppen, så hör av er bara.
Det kommer att bli en kombinerad "Träffa Emma/inflyttning/Kjell 31 års fest" i mitten på April, men jag återkommer med mer information senare. Vi ska se till att ha en fantastiskt mysig påsk först!

Jag vet att ni väntar...

... men än så länge har varken orken, lusten, tiden eller orden kommit till mig.
Allt är för nytt än så länge, det går inte att beskriva alla känslor och tankar kring detta lilla mirakel jag har ligger bredvid mig. Det går inte att beskriva kärleken till den mest perfekta lilla tjej som existerar. Det går inte att förklara alla tårar som helt plötsligt kommer, bara genom att titta på henne.
Att se denna lilla kombination av oss två, denna lilla ängel som vi skapat, den vackraste lilla varelse som finns, det går inte att sätta ord på just nu.
Ni får hålla ut, vänta in, snart kommer orden, snart kommer ni att få veta allt som händer hos oss, men inte just nu.
Vill egentligen bara meddela att vi mår bra, Emma mår bra, jag mår bra och stolta pappan mår bra.
Vi har dörren öppen och ni får komma och hälsa på oss precis när ni vill, slå en signal innan bara.

Emma Maria Abrahamsson, född 25 mars 2010 kl 14.49
3 380 gram och 50 cm lång



2010-03-24

Sista träffen med barnmorskan är avklarad, allt såg bra ut, mycket vatten, bra storlek, bebis-hjärtslagen var på 138, mitt järnvärde hade gått upp till 127 (startade på under 100...) och sista dagen hon får stanna där inne är satt till 6 april, då är det dax att ringa sös och be om igångsättning om hon fortsätter att envisas, men jag vägrar att gå hela påsken med den här magen, innan dess måste det ha hänt nått!!
Har jobbat hårt idag, varit ute och gått på stan, varit till IKEA en sväng, rivit i klädkartonger på vinden och packat undan mamma-kläderna (psykologiskt) och fram med vår och sommarkläder. Till största delen för att förrådet vart fullt och vi behövde mer plats, men det är skönt att ha det gjort, vinterjackan har jag ju ändå inte fått på mig sen i november så den behövde ju faktiskt inte hänga framme längre....  =)
Nu ska jag lägga mig och vila en stund, tycker att jag är värd det, sen fortsätter vi!

10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
18 mars Lill-kusin Sarah
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
19 mars Tomas Klockseth
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
26 mars Linnea Lewander
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
28 mars Tobbe Söderqvist
29 mars Elin Lennartsson
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
1 april Tomas Klockseth
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

2010-03-21

Blev så sjukt förolämpad idag... Gick ut på en promenad i solen och letade upp det som kallas "Återbruket" här i Skarpnäck, det är precis som det låter, en second hand butik. Jättetrevligt tyckte jag! Hittade en ljusstake i smide men den hade ingen prislapp, frågade lite försynt tanten i butiken vad den kostade, och fick till svar, din plånbok ser ut att tillåta 20 kr, så vi säger det, blir det bra?
Jag höll på att stoppa en hundring i fejset på henne, bara för att, men jag höll mig.. Allvarligt, hur ska jag tolka det, om inte som en förolämpning!??!
Småskrattade när jag gick därifrån, men ju längre dagen har gått, desto mer irriterad blir jag! Jag hade jeans och en stickad tröja på mig! Hur kan hon avgöra vad jag har råd att betala eller inte? Om jag inte hade pengar att betala med hade jag väl inte valt en ljusstake, eller???


10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
18 mars Lill-kusin Sarah
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
19 mars Tomas Klockseth
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
26 mars Linnea Lewander
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
28 mars Tobbe Söderqvist
29 mars Elin Lennartsson
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
1 april Tomas Klockseth
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

Snurr, bök och bråk

Boink, uff, ah, eller vad är det det brukar stå i serietidningarna när man får en smäll? Känns som att allt jag gör just nu är att stönar aj, oj, hm osv för det är ett jäkla farande där inne fortfarande. Kan sitta länge och bara studera magen då den liksom böljar, studsar och håller på. Ibland gör det ont, ibland är det bara mysigt, men det tuffaste är nog den lilla foten på höger sida, precis under revbenen, som puffar och bråkar. Det går verkligen att känna att det är en liten fot, och petar man tillbaka tar det bara någon sekund så kommer svaret, en lite hårdare kick!
Mycket häftigt!
Sitter här med mitt te, rosenbladste ska det vara har jag läst, ska tydligen vara jättebra både innan och efter förlossningen och faktiskt är det riktigt gott, så det går ner någon kopp om dagen för tillfället.
Har fått ett tips om man vill få igång sammandragningarna, en dryck med vatten, citron, ingefära och cayennepeppar men väntar lite med den, låter inte så lockande för att vara helt ärligt, tror det är rätt äckligt!
Fortsätter stryka namn från listan, men jag lovar att jag håller inte inne på henne med flit, hon är mer än välkommen ut just nu, bara tung och bråkig där inne, vore betydligt roligare att få se den lilla råttan komma till världen snart än att behöva gå och vänta så här!

10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
18 mars Lill-kusin Sarah
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
19 mars Tomas Klockseth
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
26 mars Linnea Lewander
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
28 mars Tobbe Söderqvist
29 mars Elin Lennartsson
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

Nu börjar namnen strykas!

Nää, fortfarande ingen liten tjej... Ledsen, men nu måste jag börja stryka namn från listan! Återkom med en ny gissning om ni vill!
Det är massor med rörelser, en liten fot som putar ut på höger sida väldigt ofta.. Men annars inget nytt...

10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
18 mars Lill-kusin Sarah
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
19 mars Tomas Klockseth
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
26 mars Linnea Lewander
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
28 mars Tobbe Söderqvist
29 mars Elin Lennartsson
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

2010-03-12

Jäklar vad ni var intresserade av att gissa, jag har aldrig varit inne på bloggen så ofta som den senaste veckan, jätteroligt!
Nu är det bara att vänta och se, ni har ju spridit ut er ganska bra så vi bockar väl helt enkelt av under tiden.
Just nu är allt bara tungt, trist, långtråkigt, tungt, jobbigt, tungt, tröttsamt, tungt osv....
Trodde, enligt allt jag läst att rörelsen jag kännt så länge i magen skulle avta, eller sluta helt nu, eftersom bebisen blivit så stor därinne, är ju faktiskt färdigväxt idag, men det stämmer inte!
De senaste dagarna har det varit disco kombinerat med boxningsträning (slag nedåt) och fotbollsträning (sparkar upp mot höger revben)! HAr inte sovit på två nätter för det bökas runt precis hela tiden. Så här har det inte varit innan!
Rastlös liten plutta kanske... Vem kan hon brås på... =) Ont gör det i alla fall och obehagligt är det för det är så mycket och tungt är det att böra alla extra kilon. Har gått upp 23 kg nu och de senaste två veckorna har jag nog samlat på mig en hel del vatten för skorna vill inte passa och kläderna spänner lite här och var... Det är inte chockladen!!! Det är vatten!!! Eller hur?????  =)
Annars, förutom väntan och ledan så händer det inte så mycket här tyvärr. Kjell klarade sitt sista prov för taxilegitimationen så nu är det bara en internkurs kvar på Taxi Sthlm sen lär vi inte se så mycket av honom mera, kommer då att jobba dag eller natt med det, samt att snart börjar ju ballongsäsongen idag.
Mycket TV, mycket tid på Facebook, (vad gjorde man innan facebook??) vilar mycket, eftersom jag inte får sova osv.
Vi hörs längre fram!


10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
18 mars Lill-kusin Sarah
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
26 mars Linnea Lewander
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
28 mars Tobbe Söderqvist
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

Datum-lista

Sorry mormor, men du kan få gissa igen om du vill! Jag tjatade på henne hela dagen men kunde inte få henne att komma ut...  =)
Okej, vill ni vara med så skicka ett mail: [email protected] eller skriv en kommentar här på bloggen så lägger jag till din gissning, så här ser det ut så långt.



10 mars Mormor Kerstin
14 mars Elin Lennartsson
16 mars Kusin Cecilia
17 mars Tybblon  (kl 02.48)
19 mars Christian, ballongvän från Österrike
20 mars Jennie
21 mars Moster Suss
22 mars Pappa Kent
23 mars Kjell
24 mars Syster Julia
25 mars Mamma Marianne
26 mars Veronica Svedin
27 mars Katarina Pettersson
27 mars Anna Strandberg
30 mars Andrea, ballongvän från Österrike
31 mars Maria Björk Carleborg
1 april  Åse Edsborg
1 april Per Lesser
2 april Ove
4 april  Maria Majsan Lindström
4 april Moster Madeleine

2010-03-07

Tiden går, sakta men säkert framåt, 7:de mars redan, men det känns verkligen inte som vår ännu, även fast solen tittar fram för andra dagen i rad. Det är för kallt för att gå ut, även fast det är vackert. Jackan går ju inte att stänga så jag stannar inne, i soffan, men datorn på magen.
Har precis sett "Plura & Mauros kök" på tv8.se, kolla in det, helt galet bra!
Magen mår bra, vi ropar och tjatar på henne varje dag nu att hon ska titta ut, men inte... Ingenting funkar... Bara att vänta, vänta och vänta... Otålig, JA, en aning kanske...  =)
Börjar ju redan få datumförslag från familjen så givetvis ska vi ha gissningslek här på bloggen, skriv en kommentar om vilket datum ni tror så kommer det en lista. Som information bör ni kanske vet att planerat datum är den 26 mars.
Hade en jättetrevlig lunch och eftermiddag i Uppsala i fredags, fantastisk mat på Park In, lite vardagslyx men oj så trött jag var på kvällen efter att ha varit på rull hela dagen. Som tur var hade älsklingen städat, fixat och donat, och dessutom gjort lasagne så jag kunde bara slappa hela kvällen och inte lyfta ett finger.. Ja, jag har det väldigt bra ibland!
Lördagens middag blev oxå mycket trevlig, massor med mat och sen melodifestivalen så klart. Trist att det inte är några bra låtar, men det är ju tradition att följa, så vad gör man?
Nu ska jag lyssna på Eldkvarn och tvätta, over and out!

RSS 2.0