Ett dopp i poolen och en sväng till Pisa





Uppdatering

Sista helgen på Sardinien är nu avklarad och det gick bra även denna gången. Vi fick sällskap av massor med grisar under dagen och det var väldigt trevligt. Tyvärr var det inte så många passagerare men det är ju inte vårat problem, vi får betalt ändå!


Efter att ha tagit båten över till fastlandet på måndagskvällen ankom vi till Lucca på tisdagen och checkade in på ett litet B&B utanför stan. Vi gick en promenad i Lucca, fantastisk stad, ska ni till norra Toscana, ni måste åka dit, det är bara såååå vackert!


Vi träffade piloten som hyrt in oss och tog en öl. Visade sig att vi skulle bli tre ballonger, det var en grupp amerikanare vi skulle flyga... =) Så på morgonen lyfte 8 amerikaner från marken i färgglada ballonger över Lucca, det var väldigt fint.

Efter flygningen åkte vi till Pisa och tittade på tornet i 5 minuter. Vi konstaterade att tornet fortfarande lutar och att turisterna har kommit till Italien. Vi rullade vidare till flygplatsen och hämtade upp Eleonore, Roberts systerdotter. Hon åkte med oss hela vägen till Siena där Robert plockade upp henne.


Sen började flygandet... Om man räknar med flygningen på onsdagen i Lucca så har det nu blivit 7 flygningar på raken, upp klockan 4 på morgonen och helt slut av värmen under dagen och kvällen. Vi har haft 30-35 grader i skuggan den senaste veckan och jag kan inte säga hur varmt i solen, jag brukar inte ha problem med värmen, men det här är nästan olidligt. Bil utan AC gör ju inte saken bättre direkt... Under lunch tiden är det inte ens värt att gå utanför dörren. Det är inte normalt majväder, det har vi förstått, men affärerna har gått alldeles strålande.

Nu har vi en ledig dag i morgon och sedan sista flygningen på torsdag morgon innan jag lämnar värmen för Sverige över helgen. Sen fortsätter det när jag kommer tillbaka.

Schemat för hemresan är packa, packa och packa. Starta svenskt företag, gå till frisören, skaffa ett banklån att köpa en ny bil för, hitta bilen i Sverige och förhoppningsvis köra den ner till Italien istället för att flyga tillbaka!!!

Om allt går att lösa på 4 ½ dag, det återstår att se!


Vi är bruna, vi har det varmt och skönt, vi har passagerare och vi har ett fantastiskt samarbete med Robert, när kommer ni alla ner så vi får dela detta fantastiska liv med er!?!?!


Att jobba från 4 på morgonen till 9 på förmiddagen och sen vara ledig resten av dagen, det är ett fantastiskt liv, här om dagen kom vi hem efter flygning och gick till poolen en bit härifrån och låg där hela dagen. Bada, sola, en öl då och då, en stor del tid under parasollet för att det var för varmt, men det var gudomligt att bara ha semester, EFTER arbetsdagen!


Jag vet...

...att det ar lange sedan jag skrev nu, men jag lovar att uppdatera er om den sista Sardinienresan och allt annat inom en snar framtid. Just nu ar det for mycket att gora. Vi har flugit varje dag sedan i onsdags och idag ar det lordag. Det fortsatter sa fram till torsdag, da har vi flugit 9 dagar pa raken med uppgang cirka kl 4 varje morgon. Det tar pa en nar man inte ar van!

Efter torsdag blir det lite lugnt ett par dagar da jag aker till Sverige for att flytta ut ut lagenheten. Men det satter igang igen direkt nar jag kommer tillbaka med 5 dagar pa raken. Det ar varkligen jatteroligt att det borjar rulla pa!!

Nagan som vet nagat om att starta ett svenskt foretag som bedriver verksamhet i utlandet? Enskild firma tror jag, sa enkelt som mojligt, men jag kan inte hitta nagat pa natet om utlandet. Nagan som vet, hor av er!!

Men hur som helst, vi mar bra, det at mer an 30 grader i skuggan om dagarna, sjukt varmt i bil utan AC, vi ar trotta men glada ovh far traffa manga trevliga passagerare!


Ett par bilder från Sardinien

                    

Sardinien omgång 3

Då var vi hemma igen från tredje helgen i Sardinien och det gick ganska bra igen. Strålande sol och runt 30-strecket hela helgen, vi börjar bli riktigt bruna nu! På morgonen stog vi upp med ballongen i lite mer än 1 timma och på kvällen ca 2 timmar. Bara att hoppas de var nöjda! Vi var med i tidningen på söndagen oxå, vet inte vad det står i artikeln men det var en fin bild i alla fall!

http://giornaleonline.unionesarda.ilsole24ore.com/Sfogliatore.aspx?Data=20090511&Categ=14&Voce=1

Idag blir en lugn återhämtningsdag med tankning av ballongen, tvätt av bilen och lite sånt, sen är det flygning i morgon bitti hos Stefano i Tavarnelle. Vi ska vara där kl 6.00 så det blir uppstigning 4.30... =) Efter det väntas lunch hos Robert och där lämnar jag av Kjell och åker hem. Han ska vara kvar och jobba med Robert till fredag, då hämtar jag honom och sen bär det av till Sardinien för sista gången. Jobba jobba jobba... men det är ju kul att det händer saker istället för att schemat är tomt!

Ska jobba på att få upp lite bilder på Facebook idag, ni får väl kika sen och se om det lyckades...

Vi hörs!

Sallad & rädisor

Jag måste bara få berätta om en söt liten gubbe som går förbi här varje dag. Jag har hälsat på honom flera gånger och igår stannade han till och började prata när jag satt här på trappen. Även fast jag sa till honom att jag inte förstod så pratade han på, han nöjde sig med att jag nickade lite och log, sedan gav han mig ett knippe sallad och ett knippe rädisor som han varit och plockat någonstans. Nedanför vårt hus finns en brant backe med olivträd och en massa grönområden, så jag antar att han har något ställe där, för idag kom han förbi igen, men ännu mera sallad och rädisor!

Så, lunchen idag bestod av färsk nyplockad sallad, rädisor, lufttorkad skinka med parmesanost på toppen, i solen dessutom! Kan det bli så mycket bättre! Tror det blir ett glas kallt vitt vin snart, som avrundning på det hela!


Sardinien omgång 2

Andra resan till Sardinien är nu avklarad. Vilket väder vi hade! Vi är helt stekta, har fått massor med färg, oj så skönt vi hade det! Och bra gick det dessutom!

På morgonen var det lite blåsigt, och dessutom hade de valt en väldigt taskig plats åt oss, stenigt och svårt att komma ut med grejerna, vi fick slita och jobba som galningar. Vi fick upp ballongen i ungefär en timma innan termiken slog till. Sen hade vi hela dagen i solen, traskade runt och kollade på folk, åt en massa ost och salami och bara mös.

På kvällen höll blåsten i sig till fram emot halv sju, då kunde vi få upp ballongen igen och stog i nästan 2,5 timma. Helt suveränt! De var jättenöjda och vi tjänade lite pengar, kunde inte bli bättre!

Väldigt trötta kom vi hem igår och Robert ringde direkt och bad Kjell komma över, så idag är han där och stannar över natten för att jobba effektivt i två dagar. Lite tomt här hemma, men det går bra.


Sitter just nu och planerar hemresan som jag måste göra i slutet på maj eftersom min lägenhet förmodligen blir såld i morgon, så det blir flyttstädning för min del under sista helgen i maj. Ledsamt att sälja, men det blir bäst så, kostar för mycket att ha den och vi planerar ju inte att flytta hem igen direkt, så det blir bra, men det är sorgligt!

Ha det så bra allihopa!


RSS 2.0