16-18/12

Oj oj, vart ska vi börja...

Middagen med Mauro i måndags blev på en lokal pizzeria i Fossana, vi pratade en massa och det blev inte så mycket bestämmt pga det dåliga vädret och strömavbrottet. Det går ju inte att göra så mycket mer än att prata när förhållandena är sådana. Flygning var ju tyvärr helt uteslutet. Men han fick en massa info om stora ballonger och vi fick en massa info om vad han har tänkt sig och hur hans företag fungerar. Men hur som helst tog vi beslutet att lämna honom och hotellet och istället resa norrut igen för att åtminstonde få snö istället för regn.

Vi tog Alice rekomendation och åkte till champoluc uppe i alperna, och vi var skeptiska fram till att vi hade 30 min kvar för regnet fortsatte att ösa ner, men när serpentinvägarna började kom oxå snön och tillslut fick snökedjorna jobba! Det öste ner och var fullständig kaos, även här. Det hade kommit ca 1.5 meter det senast dygnet och det kom 0,5 meter till under vår fösta dag där. Allt var igenssnöat och plogbilarna jobbade dygnet runt.
Vi sov i bilen efter en sen natt på baren där vi träffade två svenska säsongsarbetare samt lite danskar och norrmän, var typ nollgradigt så det funkade bra med våra duntäcken.
Vi träffade även borgmästaren och pratade lite ballong med honom, han gav oss tillstånd att stå med ballongen på den parkeringen där vi sover, han tyckte det var en jättebra idé, men vi vill ju stå mer centralt, vilket han inte gick med på , men han bokade upp oss på möte på måndag för att diskutera saken.

Andra dagen fortsatte snön att falla men det avtog frammåt eftermiddagen så beslutet att ta upp ballongen var odiskutabelt. Efter att ha packat om släpet för att få ut allt ställde vi upp förankrat på parkeringen. Ballongen var jättefin och massor med folk stannade för att titta och fotografera. Efter 30 min tog vi ner den igen efter att ha sett att allt var helt och fint. Lite middag och sedan däckde vi slutkörda i bilen. Det blev dock -10 grader på natten och svinkallt!

Längesedan jag frös så mycket!  


Dag tre i Champoluc slutade det snöa och blev klarblå himmel, bergen som omgav byn fick en helt annan lyster och det blev en jättefin dag. Tyvärr vände vi neråt mot Fossano igen pga div problem så som lite feber, huvudvärk samt att vi fått tid för besiktning av ballognen fredag morgon hos Mauro av en engelskman som kommer hit.

Ett snabbt möte med en annan ballongförare hann vi med när vi kom tillbaka hit ner och han bokade in oss på ett ballongmöte i januari. Anna och Alice (och alla andra som vill så klart) nu har ni chansen, 3-6 januari behöver vi vikt i korgen för att kunna flyga på mötet, kommer ni??


Men nu är vi äntligen tillbaka på hotellet vi började för några dagar sen och har precis tagit den bästa duschen EVER, efter att ha sovit i bilen som två uteliggare i två nätter. Han även öppnat en flaska vin och snart är det middag på schemat.

Kommer givetvis lite bilder på den fantastiska byn Champoluc dit vi hoppas att vi kommer tillbaka så snart det bara går!



Kommentarer
Postat av: Anna

Vad ni fixar och grejar :) Kul att ni åkte till Champoluc. Kan tänka mig att Alice är dödsavis ;)

Ska definitivt kolla ang ballongmötet! Har tyvärr två tentor att fixa under jul, men blir jag klar kommer jag!! :D

Stor kram!

2008-12-19 @ 11:21:55
URL: http://anna.strandberg.eu
Postat av: Elin

Shit vad roligt att få upp den en stund i alla fall på parkeringen. Ni är så jäkla driftiga! Jag kan dessvärre inte den 3-6 januari - vi har lansering av hemsidan (min bäbis) den 8 för beställargruppen och det blir till att tokjobba inför det. Men, nytt år = nya semesterdagar att plocka ut, så lite länge fram i vår så! Nu ska jag läsa vidare, det är så himla kul att läsa om era bravader därnere. KRAM på er båda

2008-12-20 @ 17:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0