Brännartrubbel resulterade i långresa

Brännaren gick sönder i torsdags, den ena av två kanske jag ska tillägga, ingen krasch eller nått sånt, men efter flygningen vad den tvungen att lagas på något vis, ett alternativ vi hade var att åka till Mr Bonanno, även kallad "Burnerman" som finns några mil söder om Turin. Det är mannen som har skapat och byggt brännaren från början, ett litet geni med andra ord, och en jätteduktig pilot dessutom. Vi ringde dit och han sa, kom direkt så är den klar i morgon.
Jag slog in på TomTom hur långt vi hade att åka, 48 mil och 5,5 timma.
Det är inget du vill åka fram och tillbaka två gånger så vi bestämde att vi måste stanna över natten, så varför inte göra en minisemester och åka över till Frankrike när vi ändå är så nära?!

Så blev det, kom upp till Bonanno, lämnade av brännaren och fortsatte mot monaco. Kom över gränsen och såg kusten frammåt åttatiden, otroligt med alla ljus och lampor!
Hela förmiddagen på fredagen gick vi och tittade på bilar, har aldrig sett så många exklusiva bilar i hela mitt liv, det var löjligt! Vi såg kasinot, stranden och gick flera mil kändes det som!
Efter lunch rullade vi norrut genom Frankrike och landsbyggden, mycket berg och slingervägar, frammåt eftermiddagen hittade vi ett hotell i en liten by där vi checkade in. Åt jättefin middag på kvällen och hade det jättebra!

Vi vaknade till bildörrar som smällde, folk och röster, skrammel och oljud. När vi kom ut efter frukost för att gå en prommenad såg vi att det var någon typ av marknad, men när vi kom närmre såg vi att det var antika saker, det var mer som en loppis, eller bazar typ.
Jättecharmigt, det prutades hejvilt och vi fick med oss några småsaker + en jättestor ljusstake som skulle passa i en kyrka! Jätteläcker!

Efter att ha gått hela dagen så blev det en fin middag igen, priserna var betydligt bättre här än i Monaco... Sov en natt till på hotellet och på söndagen åkte vi över bergen mot Italien igen. Det var den värsta vägen jag någonsin åkt, mådde illa i flera timmar, vi åkte 15 mil på 3,5 timma eller nått sånt, helt sjukt...

Många timmar i bilen blev det, men vi hade sjukt roligt och gjorde allt spontant, som det ska vara på semester, så det var jätteskoj. Nu är brännaren hel och fin igen!

Igår, måndag kom Roffe och Eva, och ännu har vi inte hunnit göra så mycket, de är mest chockade över värmen. Ska väl gå ner på marknaden en stund nu och köpa lite frukt och grönt, sånt nyttigt. I morgon ska de få flyga och sen ska vi på middag hos Robert. Alltid lika trevligt!

Over and out!

           

Kommentarer
Postat av: Anna

Det ser helt underbart ut!

Här hemma börjar vardagen komma tillbaka, med skola och jobb och ja, ni vet, allt det vanliga :)



Hoppas att ni har det jättebra, och kom hem en sväng snart så man får klämma lite på er! :)

2009-08-18 @ 11:59:20
URL: http://anna.strandberg.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0